Üniversitede öğrenci-polis çatıştı: 70 gözaltı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2009 17:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara'daki Hacettepe Üniversitesi'nde stant açmak isteyen öğrencilere izin verilmeyince öğrenciler ile polis arasında çatışma çıktı. Çatışmada bir polis memuru bıçakla yaralanırken, kütüphaneyi işgal eden 70 öğrenci gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde stant açmak isteyen öğrencilere izin verilmedi. Üniversite yönetiminin durumu bildirmesi sonucu olay yerine gelen polis ekiplerinin müdahalesi üzerine polis ve sol görüşlü öğrenciler arasında arbede yaşandı. Çıkan arbedede bir polis memuru bıçakla yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, öğrenciler ve polis ekipleri arasında yaşanan arbede akşam saatlerine kadar devam etti. Üniversite kütüphanesini işgal eden öğrenciler, polis ekiplerine taş ve sopalarla saldırdı. Bunun üzerine kütüphanede bulunan 70 öğrenci gözaltına alındı.

Öte yandan, olayları görüntülemeye çalışan basın mensupları ve üniversitenin güvenlik görevlileri arasında da kısa süreli arbede yaşandı. Basın mensuplarına sözlü saldırıda bulunan güvenlik görevlileri, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından yatıştırıldı.

DUYGU BEKTAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber