Milas'ta 5 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2009 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde 5 ilköğretim okulu öğrencisi domuz gribi şüphesiyle hastaneye götürüldü. Gerekli tahlillerin yapılması için örnekler alınan öğrencilerden 3'ü taburcu edilirken, 2'si hastanede gözetim altında tutuluyor.

Milas'ta yüksek ateş şikayetiyle 2'si dün, 3'ü de bugün olmak üzere 5 ilköğretim okulu öğrencisi hastaneye sevk edildi. Öğrencilerin durumu hakkında bilgi veren 75'inci Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Levent Özbek, ?Bu sabah hastanemize Gümüşkesen İlköğretim Okulu'ndan üç öğrenci getirildi. Doktorlarımız gerekli muayenelerini yaptılar. Öğrencilerden birinden alınacak örnek İstanbul'a gönderilecek. Getirilen üç çocuğun hastaneye yatırılmasına gerek duyulmadı. Çocuklar evlerine gönderildi. 3- 4 gün içerisinde ateşleri düşmez veya uykuya meyil gibi durumlar görülürse tekrar hastaneye getirilmeleri konusunda ailelerine uyarılarda bulunuyoruz? dedi.

Milas'ta mevsimsel grip vakasının büyük ölçüde arttığına da dikkat çeken Özbek, ?Ağır grip hastalığı geçiren 4-5 çocuk tedavi görüyor. Dün getirilen öğrenciler de bu çocuklarımız arasında yer alıyor? dedi.


Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, il genelinde 20 öğrencide domuz gribine rastlandığını bildirdi. Aksan, "Bodrum, Milas ve Fethiye ilçelerinde toplam 20 öğrencimiz bu hastalığa yakalandı. Okulların tatil edilmesi ise söz konusu değil." dedi.

İl Milli Eğitim ile İl Sağlık müdürlükleri işbirliğinde okul müdürlerini ve öğretmenlerini domuz gribi hakkında bilgilendirmek için eğitim semineri düzenledi.

İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi'ndeki seminerde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, Muğla genelinde 135 bin öğrenci bulunduğunu, şu ana kadar üç ilçede toplam 20 öğrencide domuz gribine rastlandığını söyledi. Aksan, "Hasta öğrencilerimiz şu anda okula gitmiyor. Tedavileri evlerinde yapılıyor. Merkezdeki okullarımızda ise domuz gribinin şüphesi dahi yoktur. En büyük iş velilere düşüyor. Her şeyden önce telaşlanmayacaklar. Virüs kapmış bir kişinin en iyi bakılacağı yer evidir. Okullarda da hijyenik önlemler aldık. Sıra ve masalar düzenli olarak temizleniyor. Öğretmenlerimiz, çocuklarımızla yakından ilgilenecek." şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü İskender Gencer ise domuz gribini okullarda öğretmenlerin yardımlarıyla önleyeceklerini belirterek, bu konuda sağlık ekiplerinin öğretmenlerin emrinde olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber