Üniversite öğrencilerinden demokratik açılıma tepki

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2009 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, hükümet tarafından yürütülen Demokratik Açılım'a 'Teröre Karşı Demokratik Tepki Yürüyüşü' düzenledi.

Öğrenci yurtlarının önünde başlayan ve Muğla Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği önünde son bulan yürüyüş, şehit babası Mehmet Yılmaz'ın okuduğu 'Şehidim' isimli şiiri ile başladı.

Ellerinde Türk bayrağı bulunan öğrenciler, 'Türk Kürt kardeştir bunu bölen kalleştir', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlar ile Muğla Şehit Aileleri Derneği önüne kadar yürüdüler. Yürüyüş sırasında olayların çıkmaması için Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından geniş güvenlik önlemleri alınırken, vatandaşlar, öğrencilerin yürüyüşlerine alkışlarla destek verdiler.

Muğla Şehit Aileleri Derneği önüne gelen grup adına bir konuşma yapan şehit babası ve Dernek Başkanı Mehmet Yılmaz, hükümetin bir an önce büyük bir yanlıştan dönmesini isteyerek, "Sayın devlet büyüklerim ilerisini gerisini düşünmeden bir demokratik açılım tutturmuş gidiyorsunuz. Size soruyorum; bu PKK'lılar dağa çıkarken niye çıkmışlar, maksatları neymiş hangi amaca hizmet etmişler, acımasızca insanımızı, askerimizi öldürmüşlerdir. Onları bu vatandan kovan mı vardı, asırlarca bu topraklarda yaşamadılar mı ? Bunlar dağa çıktıkları gibi dağdan inebilirlerdi. Şimdi dağdakileri Silopi'ye indiriyorlar, seyyar mahkeme kuruyorlar, pişmanlık yasasından yararlandırıp serbest bırakıyorlar. Bunlar pişmanız mı dediler, bunların suça karışmadıklarını kim biliyor, üzerindeki PKK kıyafetleri suç değil mi ?" dedi.

PKK'lıların dağdan indirilişleri sırasında Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçe sayıldığını kaydeden Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye devletini yönetenlere soruyorum, sizler bu görüntülerden rahatsız olmadınız mı ? Aldığımız duyumlara göre dağdan inenlere iş, ölenlere şehit, yaralılara gazi ünvanı verilecek, Öcalan'a af çıkarılacakmış. Bunlar doğru mu ? Doğru ise 30 yılda 30 bin şehidi niye verdik, yazık değil mi ? Bizim maaş veya madalyalarda gözümüz yok, gerekirse hepsini iade ederiz."

Konuşmanın ardından, bir süre daha slogan atarak yürüyen grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber