Türk Sağlık Sen: Domuz gribi aşısı için Yüksek Sağlık Şurası toplansın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2009 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, domuz gribi aşısı konusundaki tereddütlerin giderilmesi için Sağlık Bakanlığı Yüksek Sağlık Şurası'nın toplanmasını istedi.

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, domuz gribi aşısı konusunda kamuoyundaki çekincelere dikkat çekti. Tereddütlerin giderilmesi için Yüksek Sağlık Şurası'nın toplanması gerektiğini belirten Kahveci, "Domuz gribi aşısı hakkında toplumda oluşan kararsızlığı bir son vermek için Sağlık Bakanlığı Yüksek Sağlık Şurasını toplamalı, bilim adamlarının bu şurada aldığı karara uyularak tereddütler giderilmelidir. Bu süreçte Hıfzıssıhha Enstitüsü ve diğer referans laboratuarların sonuçları da dikkate alınmalı, vatandaşlara bir yol gösterilmelidir." diye konuştu. Aşının siyasi bir malzeme konusu yapıldıkça toplumda endişenin de giderek artacağını dile getiren Kahveci, "Bu konuda bakanlık üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir." dedi.

Sağlık çalışanları için hastalığa karşı kişisel hijyen önlemlerinin artırılmasını isteyen Kahveci hastanelerde sıkı bir hijyen denetiminin de başlaması gerektiğini belirtti. Kahveci okullarda ve hastanelerde domuz gribine karşı hijyen önlemlerinin en üst seviyeye çıkarılması gerektiğini kaydetti.

"Tatil yerine hijyen daha önemli." diyen Kahveci sözlerine şöyle devam etti: "Domuz gribi görülen okulları tatil etmek gibi yöntemler ancak virüs yayılımını erteleyici tedbirler olabilir. İnsanlar sadece okulda değil kamu kuruluşlarında, alışveriş merkezlerinde de bu gribe yakalanabilirler. Hastaneleri tatil etme imkanı yok. Bu nedenle tatil yerine hijyeni artıracak tedbirlerin süratle alınması lazımdır. Özellikle okul ve hastane tuvaletleri temiz tutulmalıdır. Vatandaşların bilgilendirilmesi daha yoğun bir şekilde yapılmalıdır. Alışveriş merkezleri, toplu taşıma araçları, lokaller gibi insanların kalabalık olarak bir arada olduğu yerlerde önlemler ve denetimler arttırılmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber