48 Bin Memur, Nasıl Alınacak...

Bütçe Kanunu ile genel ve katma bütçeli kamu kurumlarının memur kadrolarına, 2005 yılı için 48 bin açıktan atama izni verilmiştir. Sitemizi takip eden ziyaretçilerin gereksiz beklenti içine girmemesi amacıyla 48 bin sayısının ne anlama geldiğinin açıklanmasının yararlı olacağını düşünüyoruz. Zira öğretmen atamaları ile Eminyet Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı kadrolarına yapılacak atamalar bu sayının içindedir. Bu çerçevede hazırlamış olduğumuz dosyayı görmek için başlığa tıklayınız.

Haber Giriş : 25 Ocak 2005 00:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sitemizi takip edenler 19.01.2005 tarihli ve "Kamunun toplam memur talebi 118 bin" başlıklı haberimizi hatırlayacaklardır. Bu haberde önemli detaylar yer almaktadır. Haberin en önemli bölümü şu şekildedir: "En fazla talepte bulunan Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 bin personel isteğinin ise karşılanacağı belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü 7 bin, Adalet Bakanlığı 7 bin 743, Sağlık Bakanlığı ise 5 bin adet kadro istedi"

Dikkat edileceği üzere 48 bin kadronun nasıl karşılanacağı bu haberde az çok netleşmiştir.

Diğer yandan, 48 bin kadroya yapılacak açıktan atama izninin kamu kurum ve kuruluşları itibariyle dağılımı henüz yapılmamıştır. Bu kadroların hangi kuruma, ne kadar dağıtılacağına, Başbakan karar verecektir. Ancak, bu haber metninde belirtilen taleplerin karşılanması yüksek bir ihtimaldir.

Bu çerçevede, Milli Eğitim Bakanlığının 20 bin, Emniyetin 7 bin, Adalet Bakanlığının 7 bin ve Sağlık Bakanlığının 5 bin memur alım talebinin uygun görülmesi halinde, sadece bu dört kurum, 48 bin açıktama izninin, 39 binini almış olacaktır. Diğer taraftan bazı kamu kurumları kendilerine tahsis edilmiş kadroların bir kısmını ilk defa memur atamaya değil, daha önce memur olarak çalışmış olup da yeniden kamu kurumlarına dönmek isteyenlere ayıracaklardır.

Bu halde 2005 yılı içerisinde kabaca 8 bin kişilik kadroya, yukarıda belirtilenler dışında, ilk defa atama yoluyla memur alınacaktır. Ancak bu sayıya Sağlık Bakanlığının 2004 yılı sonunda almayı planladığı ama onay işlemlerinin tamamlanamaması nedeniyle bu yıla eklenen 7 bin civarındaki sözleşmeli personel ataması dahil değildir.

Bir diğer husus ise şudur. 48 bin kişilik memur atama hususu, sadece genel ve katma bütçeli kamu kurumlarına yapılacak atamalara ilişkindir. Belediyeler özel bütçelidir ve bu sayıya dahildir. Yine geçici ve daimi işçiler ile bazı kamu kurumlarının nadiren de olsa başvurdukları sözleşmeli eleman alımları da bu sayıya dahildir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber