Cumhuriyet Ekspresi'nin lokomotifi raydan çıktı

Haber Giriş : 25 Ocak 2005 01:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul-Ankara seferini yapan Cumhuriyet Ekspresi'nin lokomotifi, Pelitözü-Bilecik arasında saat 18.30'da raydan çıktı.

TCDD Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ?Cumhuriyet Ekspresi'nin lokomotifinin ön bojisinin deray ettiği? belirterek, herhangi bir can ve mal kaybı bulunmadığı bildirdi.

Yazılı açıklamada, Haydarpaşa-Ankara seferini yapan ve bugün saat 14.30'da Haydarpaşa'dan kalkan Cumhuriyet Ekspresi'nin, 43042 lokomotifinin ön bojisinin Bilecik-Pelitözü arasında 226. kilometrede henüz tespit edilemeyen bir nedenle deray ettiği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

?Olay esnasında vagonlarda herhangi bir deray olmayıp, can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Olayın haber alınmasından hemen sonra imdat ekiplerimiz Eskişehir'den hareket etmiştir. Vagonlar Vezirhan'a çekilmiş olup, Vezirhan-Bilecik arasında karayoluyla aktarma yapıldıktan sonra yolcularımızın trenle seyahati temin edilecektir.?

351 YOLCUNUN SEVKİNE BAŞLANDI

Cumhuriyet Ekspresi'nin vagonları, Eskişehir'den bölgeye gelen TCDD ekiplerinin çalışmaları sonrasında Vezirhan Beldesi'ne çekildi.

Can ve mal kaybının yaşanmadığı olayda Cumhuriyet Ekspresi'nde bulunan 351 yolcunun bir kısmı Vezirhan'dan bir kısmı da Bilecik'ten otobüs ve başka bir trenle Ankara ve İstanbul'a sevk edilmeye başlandı.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber