Havalar nasıl olacak?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 02 Kasım 2009 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de yeni haftanın ilk günü sıcaklıklar daha da iniyor, dün geceden beri Batı Karadeniz ve İç kesimlerdeki yüksek kesimlerde kar yağışları var. Ama Salı'dan itibaren esecek lodos sıcaklığı tüm yurtta tekrar yükseltecek.

- Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da fırtına sona erdi, bugün yağmur ve rüzgar hafif. Sıcaklık 13 derece, yarından itibaren İstanbul'da lodosun getireceği daha ılık hava ve sağanak yağış olacak. Ankara'da sıcaklık 6 dereceye indi, yağış sulu kara dönebilir. Bugün İzmir bulutlu, yarın yağışlı hava geliyor ama bu sefer Akdeniz'den gelerek sıcaklığı yükseltecek. Bursa sağnak yağmurlu, Uludağ'da sezonun ilk kar yağışı etkili oluyor, bugün Adana'da yağmur çok kuvvetli.

Marmara'da sert poyraz öğleden sonra iyice hafifleyecek. Yağmur Kocaeli, Sakarya, Bilecik arasında sürüyor. Balıkesir'den Bursa'ya kadar yükseklerde kar var. Azalan sıcaklık yarın lodosla 4-5 derece artacak ancak bu sefer de lodos yağış getiriyor.

İç Anadolu'da hava koşulları daha da zorlaşıyor. Bugün rüzgar kuvvetli, hava daha soğuk ve Sivas-Niğde boyunca yağış kuvvetleniyor, yükseklerde kar yağışı da var. Yarın gece esecek lodos nedeniyle soba zehirlenmesi riskine şimdiden dikkat.

Ege kıyıları bulutlu, yağış bugün iç kesimlerde ve Afyon, Kütahya ve yükseklerinde kara dönüşebilir. Güney Ege'de fırtına sürüyor. Yarın sıcaklık lodosla artıyor ancak akşamında Akdeniz üzerinden yağışlı hava gelecek.

Güneyde yağmurlar daha da şiddetleniyor. Bugün Adana, Antakya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Diyarbakır'a kadar uzanan kentlerde yağmur çok şiddetli yağacak. Denizciler dikkat: Kuzey Kıbrıs-İskenderun arasında lodos da çok kuvvetli, fırtınaya yakın esiyor.

Doğu Anadolu'da kuvvetli sağanaklar 2 gün daha devam edecek. Kar yağışları da başladı. İki gün daha Erzurum ve Kars'ta gün ortası karla karışık yağmur, geceleri kar bekleniyor. Erzurum bugün 4 derece.

Batı Karadeniz bugün 7 dereceye kadar indi, Bolu Kartalkaya'da ve Batı Karadeniz'in dağlık kesiminde kar yağışları var. Doğu Karadeniz'de ise bugün ve yarın Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin boyunca yağmur çok şiddetli, sel ve heyelan riski var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber