Okullarda ilk ders 'domuz gribi' üzerine oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2009 13:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara'daki okullarda eğitim zili domuz gribi tatilinin ardından yeniden çaldı. Okul yönetimleri bu sefer işi sıkı tutuyor. Ankara Valiliği'nin il merkezinde 70'e yakın okulda domuz gribine rastlandığını açıklaması üzerine, çevre ilçelerdeki okullar da alarma geçti. Okullarda ilk ders domuz gribi üzerine oldu. Okul yönetimi, domuz gribi hakkında çocukları sözlüden geçirdi.

Eğitime verilen arayı yoğun bir temizlik çalışmasıyla geçiren ilçe okullarında; şimdi de öğrenci ve veliler ölümcül gribe karşı bilinçlendiriliyor. Kazan'daki Samanyolu Cahit Şanal İlköğretim Okulu'nda, ilk ders tüm okula "domuz gribi" hakkında oldu. Okuldaki domuz gribi konulu derste, müdür Arif Çağın, çocukları domuz gribi hakkında sözlüden geçirdi. Çocukların bilgilerini kontrol eden Çağın, öğrencilerin oldukça detaylı bilgiler vermesi üzerine kendilerine teşekkür etti.

Okul müdürü Çağın, okul bahçesinde toplanan çocuklara yine de uyarılarda bulunarak, ''Domuz gribine karşı en güzel önlem ellerimizi yıkamak. Her fırsatta elimizi yıkayarak temiz tutmalıyız. Ellerimiz kirliyken ağzımıza götürmemeliyiz. Başkalarıyla mümkün olduğunca yakın temastan uzaklaşmalıyız. Sizin de bildiğiniz bu konuları hiçbir zaman ihmal etmeyin." dedi.

Sınıfta arada bir camları açık bırakarak havalandıracaklarını söyleyen Çağın, öğrencilerden havalandırmak için açık bırakılan camları örtmemelerini istedi. ''Evinize gittiğinizde ilk işiniz ellerinizi yıkamak, üzerinizi çok kullanılmayan bir odada değiştirmek olsun'' diyen Çağın, ''Ailelerinize de burada öğrendiklerinizi anlatarak, onlardan bu kurallara uymalarını isteyin'' şeklinde konuştu. Çağın, çocuklara her hangi bir rahatsızlıkları olmaları halinde bunu ailelerine bildirmelerini, ailelerinde kendileriyle temasa geçerek gerekli sağlık kuruluşlarına başvurmalarını istedi.

Okula gelen velilerde çocuklarına domuz gribi hakkında bilgiler verilmesi ve okulun dezenfekte edilmesinden ötürü okul yönetimine teşekkürlerini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber