Okul duvarına aşk yazısına gözaltı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Kasım 2009 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN'da Mehmetçik İlköğretim Okulu binasının duvarına yağlı boya ile ?gökte yıldız bin tane. Benim sevdiğim Samsun'da bir tane' yazan 17 yaşındaki B.C. ile 16 yaşındaki R.Ş., şikayet üzerine polis tarafından gözaltına alındı. Yaşları küçük olan iki şüpheli, Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ?kamu malına zarar vermek' suçundan adliyeye sevkedildi. Gençler, savcılık tarafından alınan ifadelerinin ardından, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İlkadım İlçesi Anadolu Mahallesi'nde dün saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda iddialara göre B.C. ile arkadaşı R.Ş. Mehmetçik İlköğretim Okulu bahçesinin duvarından atlayarak okul alanına girdi. Ellerindeki kutu içinde yağlı boya ve fırça bulunan iki arkadaş okulun duvarına boyayla ?gökte yıldız bin tane, benim sevdiğim Samsun'da bir tane' diye yazdı. Olayı gören mahalle sakinleri 155 Polis İmdat telefonunu arayıp ihbarda bulundu.

Okula gelen polis ekibi, iki arkadaşı ?kamu malına zarar vermek' suçundan gözaltına aldı. Yaşlarının küçük oluşu nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen gençler, ?İkimizin de kız arkadaşı var. Onlara olan sevgimizi göstermek için duvara yazı yazdık. Kötü bir niyetimiz yoktu? dedi.

Adliyeye sevk edilen B.C. ve R.Ş. Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber