Uzman maaşları arasındaki fark ve memur sicili kaldırılıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'daki yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Yaklaşık 6.5 saat süren toplantının ardından Devlet Bakanı ve Hükümet sözcüsü Çiçek açıklamalarda bulundu. Bakan Çiçek; kamu kurumlarında uzman olarak çalışan personelin maaşları arasındaki farkı kaldıran, memur sicilini yeniden düzenleyen ve üst düzey kadrolara atanmanın usulünü değiştiren bir tasarısı ele aldıklarını belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Kasım 2009 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'daki yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Yaklaşık 6.5 saat süren toplantının ardından Devlet Bakanı ve Hükümet sözcüsü Çiçek açıklamalarda bulundu.

Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda? bakanlıklardaki uzman istihdamı? ve ?memur sicilleri?ne ilişkin değerlendirmeler yapıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

''Zaman zaman hepimiz, bürokrasiden şikayet ediyoruz, 'aynı hizmetleri yaptıkları halde farklı maaş alınıyor' diye, eşit işe eşit ücret konusu... Zaman zaman şikayet ediyoruz.

Bugün üzerinde durduğumuz üç konu var. Bunlardan bir tanesi bakanlıklardaki uzman istihdamıyla ilgili konudur. TBMM Başkanlığı dahil, birçok bakanlıklarda ve hatta bağımsız kurullarda uzman adı altında kamu personeli çalışmaktadır. Bunların her birisinin maaşlarında ciddi farklılıklar var. Falanca kuruluş için uzman alınıyor, öbür kurumdaki uzmanın maaşı daha fazla olduğu için bu defa bir yıl sonra buradan oraya geçişler var, dolayısıyla maaş farklılıkları ön planda olduğu sürece kişi ?A? bakanlığı için uzman alıyor ama bir süre sonra bakıyorsunuz girdiği sınavla alakası olmayan başka bir alana kaymış oluyor. Bu da uzman dediğimiz kişilerden istifade noktasında ciddi sıkıntılar meydana getiriyor, dolayısıyla bakanlıklarda uzman istihdamını yeni baştan düzenlemeye tutan bir çalışma.... Bu ayın içinde bunu tasarı haline haline getirerek Meclis'e sunacağız.

Yine bu çalışmada, artık karikatürize hale gelmiş olan memur sicilleri vardır. Bir bakarsınız herkesin sicili, 100 ile dolu. Herkes 100 alıyorsa bu kadar sıkıntı niye çıkıyor? Belli ki bu siciller, sicil raporları artık bir kişinin kalitesini, kalibresini kamudaki önemiyle mütenasip bir değerlendirme söz konusu değil. Onun için de sıradan bir işlem haline gelmiş. Bu yükten artık kurtulmak gerekiyor. Sicil raporlarıyla ilgili de yeni bir düzenlemeye gidilecektir. Böylece de bundan dolayı da yargıya bir sürü dava gidiyor. Ondan sonra da yargı kararıyla bu yükseliyor. Bu da çeşitli sıkıntılara sebebiyet veriyor. Gelecek tasarıda bunu da netleştirmiş oluyoruz.

Bu çalışmada üçüncü bir konu daha var. Üst düzey görevlere atamayla usulüyle ilgili önemli değişiklikler yapılmaktadır. Üst düzey dediğimiz tabiatıyla, genel müdür, müsteşar, müsteşar yardımcısı dahil olmak üzere bu konuda bir kısım sıkıntılar var. Burada başarıyı esas alan, hatta özel sektörden de bu görevlerde rahatlıkla istihdama olanak veren veya kamu da çalışıyorsa özel sektöre gitmesine, iki taraflı işlemesine imkan veren bir düzenleme getirilecektir. Bunların hepsini tasarı haline getirmiş olacağız. Bu ay içinde, Meclis'e sevk edilecek.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber