Karda mahsur kalan sağlıkçıların imdadına vali yetişti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2009 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ta sağlık taramasına giderken yolda mahsur kalan ekibin imdadına, Sivas Valisi Ali Kolat yetişti. Sağlık ekibini taşıyan minibüs, Kolat'ın konvoyunda bulunan araçlarla çekilerek kurtarıldı.

Kentte dün başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Karla kaplanan çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, bu olumsuzluklardan en fazla sağlık görevlileri etkilendi.

Sivas Sağlık Müdürlüğü'nde görevli 12 kişilik sağlık ekibi, merkeze bağlı Durdulu ve çevre köylerde aile hekimliğine yönelik anket çalışması yapmak üzere sabah erken saatlerde kentten hareket etti. Durdulu köyüne 5 kilometre kala karşıdan gelen başka bir araca yol vermek isteyen sağlık ekibini taşıyan minibüs, kayarak yoldan çıktı. Kendi imkânlarıyla aracı çıkaramayan sürücü ve sağlıkçılar, telefonla yardım çağırdı. Yaklaşık bir saat mahsur kalan sağlık ekibinin imdadına, bölgedeki köylerde inceleme yapmak üzere giden Vali Ali Kolat yetişti. Telefonla bölgeye greyder isteyen Vali Kolat, minibüsün kurtarılması çalışmalarını da koordine etti.

Bu sırada Vali Kolat'ın konvoyunda bulunan bir jandarma aracı da kayarak yoldan çıktı. Araçların kurtarılması sırasında görüntü almaya çalışan basın mensupları da zor anlar yaşadı. Sağlık görevlilerini taşıyan minibüs ve jandarma koruma aracı, konvoyda bulunan diğer araçların çekmesi ve insan gücüyle kurtarıldı.

Araçların kurtarılması ve yolun açılmasının ardından Vali Ali Kolat ve beraberindekiler Durdulu köyüne geçti. Kolat, burada köylülerin oluşturduğu kalabalık tarafından karşılandı. Karşılamada öğrenciler, "Köyümüze lise istiyoruz", "Okulumuza spor salonu, bilgisayar ve kantin istiyoruz" pankartları açtı. Talepleri not aldıran Vali Kolat, daha sonra Bedirli, Gözmen, Hanlı ve Güney köylerine geçerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber