Meteorolojiden aşırı yağış uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2009 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, yarın Muğla ve Antalya çevrelerinde aşırı, Doğu Akdeniz'de şiddetli, Güney ve Batı bölgelerde kuvvetli olması beklenen yağışlar ile fırtınanın neden olabileceği olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Çağlar, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Ahmet Tevfik Göymen Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Doğu bölgelerinde devam eden yağışlara ek olarak Batı bölgelerinin de bu akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceğini kaydetti.

Çağlar, yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini söyledi. Sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Muğla ve ilçeleri, Antalya ve ilçeleri çevrelerinde aşırı, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'da şiddetli, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Bolu, Düzce, Karabük, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olacağının öngörüldüğünü ifade etti.

5 Kasım Perşembe günü Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile sabah saatlerinde Sivas, Yozgat, Kayseri, Niğde, Zonguldak, Bartın, Sinop çevrelerinde yağış beklendiğini anlatan Çağlar, yağışların Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da kuvvetli olmasını beklediklerini söyledi.

Mehmet Çağlar, 6 Kasım Cuma günü ise yağışlı havanın Van, Hakkari, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kısa süreli yağışa neden olduktan sonra Türkiye'yi terk etmesinin beklendiğini bildirdi. Çağlar, hava sıcaklığının yarından itibaren ülke genelinde hissedilir derecede "5 ila 7" derece artarak, mevsim normallerinde seyredeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber