Bakan Yıldız: Doğalgaz fiyatlarını, bizim koyduğumuz siyaset belirlemiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2009 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Doğalgaz fiyatlarını, bizim koyduğumuz siyaset belirlemiyor'' dedi.

Yıldız, Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından İstanbul'da düzenlenen 11. Uluslararası Enerji Arenası çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Doğalgaz fiyatlarına yüzde 70 zam yapılacağı iddialarının hatırlatılıp, değerlendirmelerinin sorulması üzerine Yıldız, şöyle konuştu:

''Israrla ve açıkça söylemiş olmama karşın... Doğal gaz fiyatlarını, bizim koyduğumuz siyaset belirlemiyor. Doğalgaz fiyatları otomatik fiyatlama mekanizmasına tabiidir. 2008 yılından bu yana sürekli otomatik fiyatlama ile birlikte belirlenir. Her ay o fiyata bakılır, ondan sonra belirlenir. Şimdi değerli bir gazeteci arkadaşımızın yazdığı bir haber üzerine, acaba yüzde 70 mi gelecek gelmeyecek mi üzerine yapılan bir işlem bu... Bunu çok doğru bulmuyorum.

Biz gazın hemen hemen tamamını ithal eden bir ülkeyiz, uluslararası arenada fiyatların nasıl gelişeceğini bilmeden, seyrini tespit etmeden dolarla ilgili beklentileri birçok finans kurumu yapamazken bir kurgu yapmayı doğru bulmuyorum. Şu anda bunu önceden söylemek doğru bir yaklaşım değil. Otomatik fiyatlama mekanizmasıyla beraber bunlar belirleniyor. Bunu söylemiş olmamıza karşın dün TBMM'de 'Zam geldi, geliyor' gibi bir cümle söylüyoruz, bu çok doğru bir yaklaşım değil...''

Bir gazetecinin oranla ilgili ''yüzde 40'' rakamını telaffuz etmesi üzerine Bakan Yıldız, ''Bunu kim söylüyor, bunu ben söylemedim'' karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber