Gül'den 'ıslak imza' yorumu: Hukuk işliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2009 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'irtica ile mücadele eylem planı' çerçevesinde 'ıslak imza' tartışmalarına ilişkin olarak "Hukuk işliyor, yargı çalışıyor" dedi.

Gül, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) yeni hizmet binasının açılışının ardından verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İrtica ile eylem planı kapsamında yaşanan 'ıslak imza' tartışmalarının hatırlatılması üzerine Gül, "Hukuk işliyor, yargı çalışıyor" karşılığını verdi.

Gül, cezaevinde kanser hastalığına yakalanan Güler Zere'nin affedilmesine ilişkin sorular üzerine "Kamuoyu zannediyor ki Cumhurbaşkanı istediğini affader istediğini affetmez. Cumhurbaşkanı'nın resen böyle bir yetkisi yok. Benim böyle bir yetkim yok ama benim önüme gelirse ben hayır da diyebilirim evet de diyebilirim. Onun şartları var. Burada herhangi bir doktorun raporu da olmuyor. Dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de suistimaller olabilir. Onun için bir kurum var. Bu kurumun 'hastanede yatmaması gereken hasta demesi' gerekiyor. Onunla ilgili böyle bürokratik işlere takılmamak gerekiyor. Ailesinin de üzerine düşeni yapması gerekiyor. Yoksa benim öyle bir yetkim yok. Böyle haberler çıkınca o kadar çok geliyor ki bizi de affedin diye. Böyle bir şeyimiz yok" dedi.

Gül, bir gazetecinin, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde çok sayıda mahkumun affedildiğine ilişkin bir soru üzerine, "O dönemde adli tıptan önüne çok gelmiş. O da yetkisini kullanmış. Söylenecek bir şey yok" diye konuştu. Gül, 'Silivri'den af talebi geliyor mu?' sorusuna, "Daha benim önüme gelmedi" dedi.

Gül, domuz gribi aşısı olup olmayacağı sorusu üzerine, yanındakilere, "Risk grubunda mıyız acaba" dedi. Yanındakiler de "Yok değiliz" cevabını verdi.

MUAMMER TAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber