DTP'den TSK'ya suç duyurusu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Kasım 2009 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İRTİCA ile Mücadale Eylem Planı ve ekinde bulunan Bilgi Destek Planı'nda DTP'yi açıkça hedef alan ifadelerin ve çalışmaların yer aldığını ileri süren DTP'nin Eş Genel Başkanı Ahmet Türk ile eş Genel Başkan yardımcıları Aysel Tuğluk ve Hasip Kaplan avukatları aracılığıyla savcılığa başvurarak, bu belgelerin hazırlanmasında yer alan kişilerin tespit edilerek cezalandırılmalarını talep etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran avukatlar, Ergenekon soruşturması kapsamında ortaya çıkan belgelerde, TSK'nın, DTP üzerinde alenen baskı kurmak için sivil toplum kuruluşları, medya ve diğer alanlarda faaliyet yürütmesi gerektiğinin belirtildiğini öne sürdü. DTP'nin seçimlere katılmış ve milyonlarca oy alarak mecliste grubu olan bir parti olduğunu belirten avukatlar, "Siyasi partiler, Anayasa Mahkemesi tarafından denetime tabidir. TSK içinde illegal bazı birimlerin, ister hiyerarşi, ister hiyerarşi dışında yasa dışı yapılanmalara girmesi meclisi ortadan kaldırmaya yönelik bir ağır suçtur" denildi.

Dilekçede, Ergenekon soruşturması kapsamında ortaya çıkan belgelerde DTP'ye ve kişiliklerine yönelik ?Ergenekon suç örgütü ile bağlantılı? yasadışı faaliyetler bulunduğu, çalışmayı yapanların silahlı olduğu, Anayasal düzeni yıkmaya çalıştıklarının anlaşıldığı ileri sürüldü. Dilekçede, bu eylemi gerçekleştiren kişilerin bulunarak cezalandırılmaları da talep edildi. Dilekçeyi savcılığa veren avukat Gülcan Kartal, "Söz konusu belgelerde DTP hakkında ithamlar yer almaktadır. Soruşturma açılması durumunda 100 avukat soruşturmayı takip edecektir" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber