Hakkari Belediye Başkanına 2 soruşturma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Kasım 2009 17:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

HAKKARİ Belediye Başkanı DTP'li Fadıl Bedirhanoğlu hakkında, geçen 21 Mart Nevruz kutlamalarında ve 29 Mart yerel seçimleri öncesinde yaptığı Kürtçe konuşmaları nedeniyle, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2 ayrı soruşturma açıldı.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gönderdiği tebligat üzerine bugün adliyeye ifade vermeye giden Bedirhanoğlu, hakkında açılan iki ayrı soruşturmayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bedirhanoğlu, şunları söyledi:

?Hakkari'deki Nevruz kutlamasında yaptığım Kürtçe konuşmamamda örgüt propagandası yaptığım için hakkımda soruşturma açıldı. Ben bu konuda ifade verdikten sonra ayırca başka bir savcıya da ifade verdim. Seçim döneminde de Kıran Mahallesi'nde yaptığı Kürtçe konuşma, seçim kurallarına aykırı olduğu değerlendirilerek hakkımda ayrı bir soruşturma açılmış. Bir yandan TRT şeş açılıyor Kürtçe açılımlar yapılıyor, bir yandan da biz Kürtçe konuştuğumuz için bizlere soruşturmalara açılıyor. Biz Kürtçe anladığımız için Kürtçe konuştuk ve Kürtçe konuşmaya devam edeceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber