Fuhuş operasyonu emniyete uzandı: 15 kamu görevlisine gözaltı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşan bir ihbar mektubuyla yaklaşık bir yıl önce başlatılan soruşturma, 2 ayrı operasyon yapılarak tamamlandı.

İstanbul'daki fuhuş operasyonu soruşturmasında 15 kamu görevlisinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. İlki 2008 yılı Eylül ayı başında gerçekleştirilen ve 60'ın üzerinde hayat kadını ve otel yöneticisinin gözaltına alındığı operasyonun ikincisi dün gerçekleştirilmişti. 120 yabancı uyruklu kadın ile bazı otel görevlilerinin gözaltına alındığı operasyonun devamı ise polise uzandı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında uzun süreli teknik takip yapan polis, fuhuş şebekesiyle bağlantılı olduğu iddia edilen 2 emniyet amiri, bir başkomiser, Eyüp Kaymakamlığı'nda görevli bir müdür ve emniyette görevli bir sağlık görevlisinin de aralarında bulunduğu 15 kamu görevlisini gözaltına aldı.

Ayrıca birinci sınıf 2 emniyet müdürünün de soruşturma kapsamında ifadelerinin alınacağı öğrenildi. Emniyet camiasında sarsıcı etki oluşturan operasyonun soruşturma boyutunun devam ettiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber