İstanbul'da Okulun Doğalgazı kesik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Kasım 2009 07:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tüm dünyanın domuz gribi virüsüne karşı seferber olduğu bir dönemde Türkiye'de de adeta olağanüstü bir durum yaşanırken hayretler uyandıran uygulamalar şaşırtmaya devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı milyonlarca dolar ödeyerek Domuz Gribi aşısı ithal ederken Türkiye'nin ekonomi de ve tüm alanlarda can damarı olan İstanbul ilinin en önemli ilçelerinden Bahçelievler'de Koza İlköğretim Okulu'nun doğalgazı kapalı.

Alınan bilgilere göre 18bin TL doğalgaz borcu bulunan okula ödeneksizlik nedeniyle soğuk günlerin yaşandığı bugünlerde okulda kalorifer yok.

Koza İlköğretim Okulu eski bir okul bu nedenle binası yıkılarak yenisi yapıldı. Yeni bina hizmete girer girmez doğalgazını açtırmak isteyen okul İGDAŞ'ın önce borcunuzu ödeyin talimatıyla karşılaştı.

Bilindiği gibi ilköğretim okullarının Elektrik, Su ve Doğalgaz faturaları İl Özel İdaresi tarafından karşılanmaktadır.

Okulun yeni binasının açılışı nedeniyle yeni Doğalgaz tesisatı çekilmesi, yeni projenin yapılması ve gazın açılması işlemlerinin gerçekleştirilmesi için eski dönem borçlarının kapatılması gerektiği belirtilmekte ve doğalgazın bu nedenle açılışının yapılamadığı vurgulanmaktadır.

Yeni açılan okulun eksik bulunan bir çok malzemenin alımının yanı sıra doğalgaz borcunun ödenmesi için velilerden 250,00TL ücret talep edilen okuldaki veliler adeta isyanlarda.

Okulun yeni binasının yapıldığı iki yıl boyunca çocukları Kemal Hasoğlu Lisesinin eski binasında eğitim gördüğünü bu süre içerisinde çocukları için her ay servis ücreti (ortalama 75,00)TL ödemek zorunda kaldığını belirten veliler bu yıl da doğalgazlarının kapalı olmasından dolayı sorun yaşadıklarını belirtmektedirler.

Koza İlköğretim Okulu Bahçelievler'de Koza sitesinin içerisinde 1000'in üzerinde öğrencisi bulunan ve bu sitede oturan öğrencilerin okullarının yakınlığı nedeniyle servis ücreti ödemeleri söz konusu olmayan bir okul. Diğer birçok ilçede yıkılan ya da onarım gören bir çok okulun servis ücreti devlet tarafından ödenmekte iken Koza İlköğretim Okulu'nda aynı uygulamanın yapılmaması ayrı bir muamma.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber