6 Kasım 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2009 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Elazığ'da Valiliği, Fırat Üniversitesini, Elazığ Belediye Başkanlığı ve Elazığ Garnizon Komutanlığını ziyaret edecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, Elazığ'daki temaslarının ardından İstanbul'a gidecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni Patriği Ruhani Meclis Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan ve beraberindeki heyeti Başbakanlık İstanbul Ofisi'nde kabul edecek.

- Prof. Dr. Doğan Kuban'ın resim sergisini gezecek olan Erdoğan, İstanbul Turizm Ödülleri törenine katılacak.

- İstanbul Turizm Ödülleri töreninde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da bulunacak.

3- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Hasan Korkmazcan'ı kabul edecek.

4- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir'de Konak Belediyesi Müjdat Gezen Sanat Merkezi ve kız öğrenci yurdunun açılış törenlerine katılacak.

- Baykal, Karaman'da da partisince Piri Reis Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşacak.

5- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Paris'te Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ile görüşecek.

- Uluslararası Diplomasi Akademisinde konferans verecek olan Davutoğlu, Uluslararası Basın Merkezi'nde de basın toplantısı yapacak.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, G-20 Ekonomi Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere İskoçya'ya gidiyor.

7- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Yunanistan'ın başkenti Atina'da, Türk basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelecek.

- Yunanistan'dan Almanya'nın başkenti Berlin'e gidecek olan Bağış, 1. Avrupa Genç Girişimciler Kongresi'nin nihai bildirgesinin açıklanacağı basın toplantısına katılacak.

8- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara'da düzenlenen "Türk İstatistik Sisteminin Geliştirilmesi Programı Sonuç Değerlendirme Toplantısı"nda konuşacak.

9- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve beraberindeki heyet, Güney Afrika'daki temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye hareket edecek.

10- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Eskişehir Ticaret Odası Sinerji Odağı Merkezinin açılışını gerçekleştirecek.

- Eskişehir Sanayi Odası Teknoloji Ödülleri törenine de katılacak olan Ergün, "Sanayinin İhtiyacı Sürdürülebilen Enerji" başlıklı etkinlikte konuşacak.

11- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bitlis'te incelemelerde bulunacak.

12- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul'da "Cennetin Kapıları" fotoğraf sergisinin açılışına katılacak.

13- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde Lefkoşa ara bölgede 50. kez bir araya gelecek.

14- Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda bilgilendirme toplantısı yapılacak.

15- TBMM'den.

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, ÖSYM ve 94 devlet üniversitesinin 2010 yılı bütçeleri görüşülecek.

16- Siyasi partilerden.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Mersin'de, basına ve kentteki işadamlarına yönelik verilecek yemeğe, ardından düzenlenen "Gençlik Şöleni"ne katılacak.

17- İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) İş Forumu, İstanbul'da sürüyor.

18- İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, Ran Lojistik Hizmetleri AŞ'nin halka açılması dolayısıyla İMKB'de düzenlenecek ilk işlem günü törenine katılacak.

19- Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ'nin (TEDAŞ) bağlı şirketleri Osmangazi, Yeşilırmak ve Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ'deki hisselerin özelleştirilme ihalelerinin nihai pazarlık görüşmeleri Ankara'da yapılacak.

20- Sivas'ta, 4. Uluslararası Sivas Aşıklar Bayramı başlıyor.

- Etkinlikler kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak açılış programının ardından "Aşıklık geleneğinin dünü, bugünü ve geleceği" konulu panel yapılacak.

21- Toplantı...Tören...Panel...Açılış...

- İslam Kalkınma Bankası Grubu bünyesindeki Uluslararası İslam Ticaret Finansmanı Şirketi ile Aktif Bank arasında hizmet anlaşması İstanbul'da imzalanacak.

- Elektrik Mühendisleri Odası, elektrik dağıtımındaki özelleştirmelere ilişkin Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, İzmir'de basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

- TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, İzmir'de basın toplantısı yapılacak.

- Gaziantep'te, "Turizm İstişare Toplantısı" gerçekleştirilecek.

- 3. Üniversite Hastaneleri Birliği Toplantısı, Gaziantep'te yapılacak.

- PTT Genel Müdürü Osman Tural, Hatay'ın Anavatana katılışının 70. yıl dönümü dolayısıyla İskenderun'da "70. Yıl Pul Sergisi'nin açılışını yapacak.

- Kayseri'nin bilinen ilk kütüphanesi olan Kadı Mahmud Kütüphanesi, törenle yeniden açılacak.

- Uluslararası El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı ile Kitap Kültür ve Eğitim Fuarı, Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde açılacak.

- Hava Kuvvetleri Komutanlığının Eskişehir'deki 1. Ana Jet Üs Komutanlığında F4E Tam Harbe Hazırlık Eğitimi'ni tamamlayan 2007-A Devresi pilotlar için mezuniyet töreni yapılacak.

22- Turkcell Süper Lig'de 12. haftanın açılış maçında Bursaspor, Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

23- TFF 2. ve 3. liglerde haftanın maçlarını yönetecek hakemler açıklanacak.

24- Judo ve Kuraş Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Azeri iş adamı, eski judocu İlham Abbasov tarafından Ankara Altınpark'ta yaptırılan Akarsu Spor Kompleksi'nin açılışına katılacak ve özel turnuva dolayısıyla basın toplantısı yapacak.

25- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin 3. haftasının ilk maçında, Çankaya Üniversitesi ile Tarsus Belediyesi Ankara'da karşılaşacak.

26- Beşiktaş ile Trabzonspor, yarın 104. maça çıkıyor.

- 36 yıllık rekabetteki 103 maçta Beşiktaş'ın 42, Trabzonspor'un ise 38 galibiyeti bulunuyor, 23 maç da berabere bitti.

- Siyah-Beyazlılar'ın 140 golüne, Bordo-Mavililer 115 golle karşılık verdi.

- Ligde yapılan 70 maçta ise iki takım da 27'şer galibiyet aldı.

- İki takım şimdiye dek lig maçlarında Trabzon'da 34 kez karşı karşıya gelirken, Trabzonspor 19, Beşiktaş ise 8 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 7 maçta eşitliği bozamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber