Sakarya Üniversitesi'nde YÖK protestosu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Kasım 2009 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAKARYA Üniversitesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, üniversitenin Esentepe Kampusu'nda hükümeti ve Yükseköğretim Kurulu'nun (YöK) kuruluş yıldönümünü protesto etti.

Üniversitenin Esentepe Kampusu'nda bir araya gelen yaklaşık 50 öğrenci AK Parti hükümetinin üniversiteleri ve üniversiteli gençlerin geleceğini teslim almak istediğini ileri sürdü. Öğrencilerin okudukları basın bildirisinde, ?28 yıldır üniversitelerin başına bela olan YöK, bugün AK Parti'nin kuklası olmaktan öte anlam taşımıyor. YöK'ün rektör adı altında atadığı AK Parti komiserleri, üniversitelerimizi AK Parti seçim bürolarına çevirme gayretinde. YöK sayesindedir ki üniversite açılışları Tayyip Erdoğan'ın gençliğe, üniversiteye ve ilerici değerlere kin kustuğu AK Parti şovlarına döndü? denildi.

Okumak için büyük sıkıntılar çektiklerini dile getiren öğrenciler, yüksek harçları ve harçlara yapılan zamları da eleştirdi. Devlet üniversitelerindeki harçların özel üniversiteleri aratmadığını belirten öğrenciler, yurtların da yetersiz olduğunu kaydetti.

Polisin de geniş güvenlik aldığı öğrenci protestosu, öğrencilerin hükümet ve YöK aleyhine slogan atmasıyla olaysız bir şekilde sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber