Bilim Kurulu Üyesi: Aşıdaki cıva tehdit oluşturmaz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2009 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Usluer, domuz gribi aşısında bulunan cıva içeriğinin insan sağlığını tehdit edecek miktarda olmadığını söyledi

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi ve Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlığı Derneği (EKMUD) Başkanı Prof. Dr. Gaye Usluer, domuz gribi aşısında bulunan cıva içeriğinin insan sağlığını tehdit edecek miktarda ve türde olmadığını söyledi.

?Aşının yüzde 90'ı Avrupa'dan'

Eskişehir'de ?Domuz Gribi, Aşı ve Korunma Yöntemleri? konulu konferansta konuşan Usluer, aşının yüzde 90'ının kuzey Amerika ve batı Avrupa'da üretildiğini ifade eden Prof. Dr. Usluer, şunları söyledi:

?Üretimde ilk sırada yer alan Kanada, üretilen aşının yüzde 10'unu gelişmekte olan ülkelere ayırdı. Aşının yeterli miktarda bulunmadığı durumlarda adjuvan madde içeren aşılar devreye giriyor. Türkiye'de bulunan aşıda ise adjuvan madde olarak skualen yer alıyor. Bu madde köpek balığı karaciğerinden elde ediliyor. Balık, karaciğer yağı ve zeytin yağında dahi bulunan bu maddenin miktar bakımından zararlı bir yan etkisi olmayacaktır. Ayrıca aşıda bulunan cıva içeriği de insan sağlığını tehdit edecek miktarda ve türde değildir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber