Öğretmen, Albay Çiçek'i övdü, okul yönetimi 'sızdıranı' arıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Kasım 2009 07:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir 60. Yıl Anadolu Lisesi'nde İngilizce öğretmeni olarak görev yapan F.K.'nin, 'Kaos Planı'nda imzası bulunan Kurmay Albay Dursun Çiçek'i ders esnasında övdüğü ortaya çıktı. Olay, bir öğrencinin konuyu e-posta yoluyla internete taşımasıyla öğrenildi.

Okul yönetimi öğretmenle ilgili işlem yapmak yerine, kimin sızdırdığı üzerine yoğunlaştı. Sınıftaki 25 öğrencinin tek tek ifadesini aldı. İddiaya göre, İngilizce öğretmeni F.K., ders sırasında öğrencilere Albay Çiçek'i öven ifadeler kullandı. Çiçek'in 'kötü biri olmadığını' anlatarak, albayı övdü. Öğretmenin söyledikleri, bir öğrenci tarafından internet sitesine aktarıldı. Bunun üzerine okulda tam anlamıyla bir 'cadı avı' başladı. Okul yönetimi mesajın içeriğini ve doğruluğunu araştırmak yerine 'kimin sızdırdığını' bulmaya çalıştı. 25 öğrencinin tek tek ifadesi alındı. Söz konusu bilgiyi Okul Müdürü Ömer Arslan da doğruluyor. Arslan şöyle diyor: "Konu internete düşünce bütün sınıfın ifadesini aldım. Anladığım kadarıyla bir öğrencinin babası internette yazılım yapıyormuş. O olduğunu tahmin ediyoruz."

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, böyle bir konuşma yapılmışsa bunun, İngilizce dersinin sınırlarını aşan bir durum olduğunu aktarıyor. Olayın duyulması üzerine konuyu mercek altına alan İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Ragıp Üye ve Güzelbahçe İlçe Millî Eğitim Müdürü Levent Ertekin, konuyu araştırmak üzere iki müfettiş görevlendireceklerini açıkladı. ZAMAN

ÖMER ORUÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber