Diyanet'ten kadına pozitif ayrımcılık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2009 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 12-16 Ekim tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen 4. Din Şûrası'nda alınan kararlarda, kadına yönelik ayrımcılığın önlenmesi, kadın personel sayısının artırılması, camilere kadınların, gençlerin ve çocukların da gelmesinin sağlanmasına yönelik kararlar öne çıktı

Din öğretiminin temel eğitimle birlikte başlatılmasının desteklenmesi kararlaştırılırken, Başbakan Erdoğan'ın şûra açılış konuşmasında belirttiği, ?ilahiyat dilinde reform yapılması? konusunun da kararlar arasında ?dilin güncellenmesi? başlığıyla yer alması dikkat çekti. Şûrada alınan kararlar 32 madde halinde açıklandı. Öne çıkan kararlar özetle şöyle:

AYRIMCILIK KABUL EDİLEMEZ: Kadınlara yönelik ayrımcılık her alanda varlığını sürdürmeye devam ediyor. Ayrımcılık nereden gelirse gelsin asla kabul edilemez. Her şeyden önce İslam, cinsiyet temelli bir ayrımcılığı asla onaylamaz.

Kadınların eğitim ve öğrenim hakkının korunması, özellikle kadına karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi, kadına yönelik şiddet, aile içi şiddet, kız çocuklarının okutulması gibi konularda Diyanet, toplumsal bir duyarlılığın oluşmasına katkı sağlamalı. Kadınların din hizmetlerinden daha etkin şekilde yararlanmasına yönelik çalışmalarına hız vermeli. Kadın din görevli sayısı artırılmalı.

CAMİLER GENÇLERİ DE ÇEKMELİ: Camiler kadın, çocuk ve gençlere yönelik programların da düzenleneceği mekânlar olmalı, özellikle öğrencilerin yararlanabileceği kütüphane ve okuma salonları oluşturulmalı.

AİLE KURUMU YOZLAŞTIRILMAMALI: Diyanet, aile değerlerini hafife alan, aile kurumunu yıpratan, evlilik dışı birliktelikleri öven veya sıradanlaştıran her türlü girişimi dikkatle takip etmeli, ilgili kurum, kuruluşlarla işbirliği yapmalı.

TOPLUMA CİNSEL BİLGİ:

Giderek yayılan cinsel davranış bozuklukları karşısında Diyanet insan doğasına aykırı, Müslüman tabiatının kabul edilemez bulduğu cinsel davranış bozukluğu karşısında toplumu bilgilendirmeli.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber