'Savcı, kadınlarla âlem masasındaydı' iddiası

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 08 Kasım 2009 09:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Veli SARIBOĞA

Fuhuş operasyonunda iki kadının masasında yakalandığı öne sürülen savcı hakkında tutanak tutulmadığı iddia edildi. 7'si tutuklanan 14 kişiyi Ergenekon savcıları sorguladı

Emniyet ve yargı dünyasına sıçrayan VIP fuhuş operasyonunda, polisin baskın yaptığı eğlence yerinde gözaltına almak istediği iki kadının masasında savcıyla karşılaşması, şoke etti.

'BEN SAVCIYIM' FIRÇASI

Fuhuş masasında "Ben savcıyım" diyerek polislere fırça attığı öne sürülen savcının, İstanbul Adliyesi'nde görevli olduğu ve hakkında tutanak tutulmadığı iddia edilirken, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılardan Fikret Seçen'in başlattığı operasyonda, dün de aralarında emniyet amiri, polis memurları ve emniyet doktorunun da bulunduğu biri kadın 14 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin ifadesini, Ergenekon savcılarından Fikret Seçen ile nöbetçi savcı Zekeriya Öz aldı. Operasyon öncesi, 500 polise baskınlarla ilgili bilgilerin sızmaya karşı 'sarı zarf'ta verildiği belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü polikliniğinde görevli ve özel plakalı ciple dolaştığı öne sürülen doktor Malik E.'nin çevresini kullanarak fuhuş çetesindeki kadınlara 'oturma izni' aldırdığı iddia edildi. Çetenin bazı işadamları ve bürokratların kadınlarla gizli görüntülerini kayda alarak şantaj yaptıkları da iddia ediliyor.

7 KİŞİ SERBEST

Adliyeye sevk edilen 14 kişiden emniyet amiri Zafer B., emniyet bekçisi Mehmet Mahsun E., yeni koza ve Anzer otelinin sahibi Ayhan K., işletme müdürü Hüseyin Levent E., emniyette noroloji uzmanı olarak görev yapan Dr. Malik E., gazino ve otel sahibi işadamı Murad Ç., ve müzikol çalışanı Atabey İpek, tutuklandı. Biri kadın 7 kişi ise savcılıktan serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber