Eczane Katılım Paylarını Eczaneler Kesecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Kasım 2009 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce http://www.memurlar.net/haber/152419 belirttiğimiz katılım sorununda Maliye Bakanlığı, Muhasebat Genel Müdürlüğü çözüm getirmiştir.

Yeni düzenlemeye göre reçete parası olan özel hastaneler ve devlet hastaneleri için 3 lira, sağlık ocakları için 2 lira olan katılım ücretini eczaneler kesecektir.

Bu düzenleme bir nebze de olsa rahatlatmıştır. Ancak iş takibi ve işin periyodik yürümesi açısından hastane kesintilerini de hastanelerin yapması makuldür..

Eczane kesintileriyle alakalı duyuru aşağıdaki gibidir.

Forum editörü aziyade


Orijinal eklentiyi indir

T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Muhasebat Genel Müdürlüğü

MUAYENE KATILIM PAYI KESİNTİLERİ İLE İLGİLİ

2009/23 SAYILI SAY2000İ DUYURUSU

Bilindiği üzere, 18 Eylül 2009 tarihli ve 27353 sayılı Resmi Gazetede tedavi katılım payının uygulanmasını düzenleyen 12 sıra nolu tebliğ yayımlanmış bulunmaktadır. Yapılan düzenlemeye göre, kapsama dâhil kişilerin 01.10.2009 tarihinden itibaren sağlık kurum ve kuruluşlarındaki ayakta tedavilerine ilişkin hekim ve diş hekimi muayenelerinden;

Birinci basamak sağlık kuruluşları ve aile hekimliği muayenelerinde 2 TL

İkinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurumlarında 8 TL,

Özel sağlık kurumlarında 15 TL,

tutarında katılım payı alınacağı; kapsama dâhil kişilerin ayakta tedavilerinde hekim ve diş hekimi muayeneleri sonucunda reçete düzenlenmemesi veya reçete edilen ilaçların temini amacıyla eczanelere müracaat edilmemesi durumunda; birinci basamak sağlık kuruluşları ile aile hekimliği muayenelerinde katılım payı alınmayacağı, ikinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurumları ile özel sağlık kurumlarındaki muayenelerde yukarıdaki tutarlardan 3 TL indirim yapılacağı belirtilmiştir. Ayrıca, kamu personeli ve aile fertlerinin muayene katılım paylarının (söz konusu tebliğin 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde sayılan hak sahipleri), kurumları tarafından çalışanların aylık ve ücretlerinden kesilmek suretiyle tahsil edileceği düzenlenmiştir.

Buna göre;

1- Sağlık kurumları tarafından düzenlenen tedavi faturaları esas alınarak tahsil edilecek olan muayene katılım payları (İkinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurumlarında 5 TL, özel sağlık kurumlarında yapılan tedaviye ilişkin faturalara göre 12 TL) önceden olduğu gibi Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi (KBS) üzerinden girilmek suretiyle muhasebe birimine gönderilmesi uygulamasına devam edilecektir.

2- Muayeneye bağlı olarak anlaşmalı eczane tarafından hak sahibine verilen ilaçlar için düzenlenen fatura ve/veya fatura eki listelerde yer alan reçeteler esas alınarak tahsil edilecek olan muayene katılım payının 2 ve 3 TL tutarındaki kısmı ise memur maaşlarından yapılan % 20 ilaç kesintilerinde olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezinden elektronik ortamda alınacak ve say2000i sisteminde maaş bilgileri menüsünde bulunan ?Maaştan Yapılacak % 20 İlaç ve Muayene Katılım Payı Kesintileri? formunun ?Muayene Kat. Pay? alanına otomatik olarak aktarılacaktır. Söz konusu formda bulunan ?AKTAR? butonuna basıldığında personelden yapılacak muayene kesinti tutarları ?290-Eczanelerce Kesilen Muayene Katılım Payı? kesinti kodu ile personelin kesinti bilgileri formuna yansıyacaktır.

3- Harcama birimleri, Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi (KBS) Maaş Raporları Modülünde bulunan ?Muayene Katılım Payı? listesinden gerekli kontrolleri yapacaklardır.

Bilgilerini ve bu hususta harcama birimlerine gerekli bilgilendirmenin yapılmasını rica ederim.

Ömer DUMAN

Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber