Adnan Menderes Üniversitesi'nde gerginlik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2009 14:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adnan Menderes Üniversitesinde (ADÜ) okullarının taşınması kararını protesto etmek isyeten Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri ile özel güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı.

ADÜ BESYO önünde toplanan ve okullarının Nazilli'ye taşınmaması için imza toplayan yaklaşık 150 kişilik öğrenci grubu, rektörlük binasına doğru yürüyüşe başladı. Rektörlük binasına giden yola çıkarken üniversitenin özel güvenlik görevlilerinin kurduğu barikat ile karşılaşan öğrenciler, buna rağmen yürüyüşlerine devam etmek istedi.

Bu sırada özel güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında arbede çıktı. Barikatı aşmayı başaran öğrenciler, koşarak Rektörlük binası önüne giderek, burada gösteri yapmaya başladılar.

''Rektör öğrenciden korkma'', ''Eğitim hakkımız engellenemez'', ''Öğrenci ticari mal değildir'' ve ''Göçebe BESYO istemiyoruz'' şeklinde sloganlar atan öğrenciler, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu ile görüşmek istedi.

Bu istekleri kabul edilmeyen öğrenciler, bunun ardından oturma eylemine başladı.

Öğrenciler adına basın açıklaması yapan BESYO öğrencisi Deniz Gizem Duygu, BESYO'nun iki bölümünün Nazilli'ye taşındığını belirterek, bu ilçeye gönderilen rekreasyon ve antrenörlük bölümleri öğrencilerinin ilçedeki yetersiz barınma, ulaşım ve sosyal tesis imkanları nedeniyle mağdur olduğunu öne sürdü.

Okullarının Nazilli'ye taşınmasındaki en büyük etkenin Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın ilçe halkına yeni bir fakülte sözü vermiş olması olduğunu iddia eden Duygu, düzenlemenin geri alınmasını talep etti.

Basın açıklamasını ardından protesto gösterisine yaklaşık 2 saat daha devam eden öğrenciler, Rektör ya da herhangi bir yetkilinin kendileri ile görüşmemesi üzerine olaysız bir şekilde okullarına geri döndü.

Bu arada ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu'nu eylem sırasında Nazilli ilçesindeki Sümer Kampüsü'nde bulunduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber