At ve eşek etini önerdi, görevinden alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2009 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da at ve eşek etinin ?şifa' niyetine yenmesini öneren Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili MHP'li Mustafa Tuncel, MHP grup sözcülüğü görevinden alındı.

16 Ekim'deki belediye meclis toplantısına, ?Kalp hastası, damar sisteminde bozukluk olanlara at ve eşek eti yemeyi tavsiye ediyorum? sözleriyle damga vuran Mustafa Tuncel, Kasım ayının ilk oturumunda toplantıyı yöneten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Aytaç Durak'tan söz isteyip, kürsüye geçti. Tuncel, ?Beni grup sözcülüğünden aldırdın, ama ben şahsi olarak çıkıp konuşabilirim. Bu hakkımı kimse elimden alamaz. At ve eşek eti protein kaynağıdır sözünü de geri almıyorum? dedi.

Kendisinin yerine MHP grup sözcülüğüne getirilen Zihni Aldırmaz'ın samimi arkadaşı olduğunu vurgulayan Tuncel, ?Daha çok şey konuşurdum ama beni arkamdan hançerlediler, en sevdiğim arkadaşım grup sözcüsü oldu. At ve eşek eti konusuna gelince; eşekler mazlum hayvanlar, yük taşımakta kullanılıyorlar, bizim köyde eşeklere ?cip' derler. Eşeğe karşıyım, ama at hijyenik ortamda kesilebilir. Ona bakarsanız, koyun da hijyenik ortamda kesilmezse eti yenmez? diyerek kendini savundu.

Eylül ve ekim aylarında merkez Yüreğir Belediyesi zabıta ekiplerinin operasyonlarında 200 kilo eşek eti, kesilmiş 4 at ve kesilmeye hazır 46 eşek ele geçirilmişti.

EROİN SİLAH PARASIYLA APARTMAN DİKİLİYOR

Tuncel'in çarpık ve kaçak yapılaşmaya ilişkin eleştirileri de dikkat çekti. Kirli para sahibi kişilerin müteahhitlik yaptığını iddia eden Tuncel, ?Eroin, silah parasıyla bir daire satmadan 5 apartman dikiliyor. Parası olan müteahhit oluyor. Yetkililer hiçbir araştırma yapmıyor, kimse ehliyet aramıyor. Kaçak katlar çıkılıyor kimse ses çıkarmıyor. Buna köklü çözüm getirmek lazım. Bunu yapacak kişi de belediye başkanıdır? diye konuştu.

Tuncel'in bu sözleri üzerine araya giren Başkan Durak, ?Doğru ama her doğru, her yerde söylenmez. Dili sürçmüştür, anlayışla karşılıyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber