Ortak ATM kullanımına 'tavan fiyat' geliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2009 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başka banka ATMS'sinden çekilen paralar için yapılan kesintilere 'tavan ücret' uygulaması geliyor. Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin, vatandaşların şikayetçi olduğu ortak ATM'lerden kesilen paralarla ilgili düzenleme yapıldığını açıkladı. Ücretlerin standart olmayacağını vurgulayan Keskin, "Ama en fazla ne kadar olacağına ilişkin çalışma devam ediyor. Önümüzdeki hafta tam anlamıyla ne ödeneceğine ilişkin çalışma bitirilecek." dedi.

Merkez Bankası'nda düzenlenen IBAN bilgilendirme toplantısına katılan Keskin, bir gazetecinin "Ortak ATM'lerde alınan farklı işlem ücretlerine standart getirilecek mi?" sorusuna, bankaların verdiği hizmetlerinde alınan parayı bankaların belirlediğine işaret ederek cevap verdi. Başka banka ATM'sinden yapılan işlemlere dönük Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun da talimatıyla bir çalışma yapıldığını aktaran Keskin, şu bilgileri verdi:

"Çalışma yarın tamamlanıyor. Bir başka bankanın kartıyla başka banka ATM'sinden işlem yapıyorsa uyarı gelecek. Şu miktara kadar ücret kesilecek denecek. Ücret ödemek istemiyorsa iptal edecek. Ayrıca ücretler standart olmayacak ama ne kadar olacağına ilişkin çalışma devam ediyor. Önümüzdeki hafta tam anlamıyla ne ödeneceğine ilişkin çalışma bitirilecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber