Batman'daki kaçak elektrik operasyonunda 29 görevli tutuklandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Kasım 2009 18:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BATMAN Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinin, Batman'da ev ve iş yerlerinde kaçak elektrik ve su kullanımına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 37 görevliden 29'u tutuklandı.

Operasyonda Dicle EDAŞ firması çalışanından 20, Gercüş EDAŞ çalışanından 1, BASKİ çalışanından 3, akaryakıt istasyonundan 3, özel elektrik işletme çalışanların 10 olmak üzere toplam 37 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, 313 personelin katılımıyla gerçekleştirdiği operasyonunda 125 ev ve işyerinde kontrol yapıldığını bildirdi.

Operasyonda 4 kumandalı dijital elektrik sayacı, 440 adet dijital ve elektrik sayacı, 6 bilgisayar kasası, 2 diz üstü bilgisayar, 1 ruhsatsız tabanca, ölçü ayar memurlarına ait kaşe, TEDAŞ'a ait yüzlerce kurşun ve plastik mühür pensesi, değişik kişilere ait yüzlerce elektrik faturası ve 1 adet intel marka harici hardisk ele geçirildi.

Öte yandan BASKİ'ye ait su sayaçlarının da endekslerinin kırıldığına dikkat çeken Emniyet yetkilileri, su hırsızlığına karışanların da tespit edildiğini belirtti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber