16 Kasım 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2009 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'i Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

- Gül, Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Öğrenci Alayı'na sancak verilmesi dolayısıyla düzenlenecek törene katılacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, PETFORM Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Cömert ve beraberindeki heyeti de Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

3- Başbakan Erdoğan, Ankara'da, 4. Özürlüler Şurası'nın açılışına katılacak.

- Şuranın açılışında, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da bulunacak.

4- İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano Türkiye'ye gelecek.

- Başbakan Erdoğan, Napolitano ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüşecek.

- Erdoğan, İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda akşam yemeği verecek.

5- Başbakan Erdoğan, Ankara'dan FAO toplantısına katılmak üzere İtalya'nın başkenti Roma'ya hareket edecek.

6- İspanya'ya resmi ziyarette bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Madrid'de Nueva Economia Forum'a katılacak.

- Davutoğlu, Barcelona'ya geçerek Türkiye Başkonsolosluğunun açılışını yaptıktan sonra yurda dönecek.

7- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Macaristan'a gidecek.

- Bakan Ergün, Macaristan Ulusal Kalkınma ve Ekonomi Bakanı Istvan Varga ile Türkiye-Macaristan İyi Niyet Protokolünü imzalayacak.

8- TBMM'den...

- Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin başkanlığında toplanacak.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, EPDK, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Elektrik İşleri Etüt İdaresi, TAEK, MTA, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü ile Çevre ve Orman Bakanlığı, DSİ, Orman Genel Müdürlüğü ve Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün bütçeleri görüşülecek.

9- MHP Merkez Yürütme Kurulu, 9. Olağan Büyük Kurultay'ın ardından ilk toplantısını Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlığında parti genel merkezinde yapacak.

- Bahçeli, MYK ve MDK üyeleri, toplantı öncesinde Anıtkabir'i ve Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret edecek.

10- Türk-Amerikan Konseyi Başkanı Brent Scowcroft ve konseyin başkanlığını Ocak ayında devralacak Richard Armitage, Türkiye-ABD ilişkilerine dair Grand Ankara Oteli'nde basın toplantısı düzenleyecekler.

11- Çin'de bulunan ABD Başkanı Barack Obama, Şanghay'daki temaslarının ardından başkent Pekin'e geçecek.

12- TOBB ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) işbirliğinde düzenlenecek olan "Türkiye-AB Sivil Toplum Diyaloğuna Odaların Katkısı: AB Türkiye Oda Forumu Projesi" kapanış toplantısı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla İstanbul'da yapılacak.

13- Global Girişimcilik Haftası kapsamında İstanbul'da düzenlenen "Krizde ve Her Mevsimde Yaratıcı Liderlik" konferansına Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, konuşmacı olarak katılacak.

14- TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Malatyalı İşadamları Derneği'nin İstanbul'da düzenlediği "Global Kriz ve Türkiye Yansımaları" konulu toplantıya katılacak.

15- Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Başkanı Selahattin Hünü, esnaf ve sanatkara sağlanan KOSGEB destekleriyle ilgili İzmir'de basın açıklaması yapacak.

16- İran Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nahavandian:

- "Cumhurbaşkanımızın Türkiye'ye gelmesi, Türkiye'ye verdiğimiz önem ve güvenin bir göstergesidir."

- "Gerek ekonomik, ticari, gerekse uluslararası ilişkilerde Türkiye'ye güveniyoruz, bunun somut adımlarını önümüzdeki dönemde atacağız."

- "Türkiye ile dış ticaret hacmini, ilk iki yılda 10 milyar dolardan 30 milyar dolara çıkartacağız. Daha sonraki dış ticaret hedefimiz ise 50 milyar dolar olacaktır."

17- İhracatta hedef ülke Çin.

- İhracatı Geliştirme Merkezi (İGEME), ihracatta hedef ülkelerden Çin hakkında rapor hazırladı.

- Raporda, ticaretteki mevcut dengesizliği açık ifadeyle Çin tarafına belirtmek gerektiğinin altı çizilirken, Çin'e mal satabilmek için bu ülkedeki fuarlara katılmanın şart olduğu vurgulandı.

- Çin'e ihracatta hedef sektörler; tütün, şekerli ve çikolatalı mamuller,zeytinyağı, makarna, kuru üzüm, fındık, narenciye ve salça sektörleri.

18- TÜİK "posta ve internetle" nüfus sayacak...

- İstatistik kurumu, 2011'de, nüfusla ilgili başlıca demografik, sosyal ve ekonomik nitelikleri çok detaylı şekilde ortaya koyacak bir nüfus sayımı yapacak.

- Posta, internet ve yüz yüze görüşmeler yoluyla yapılacak sayımla, çekirdek aile büyüklüğünden, ısınma ve bina türüne, hatta binanın yapım dönemine kadar pek çok ayrıntılı veri derlenecek.

- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz:"Bu çalışma 2011 sonrası için bize ışık tutacak önemli veriler sağlayacak."

19- Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 11'incisi gerçekleştirilecek "Altın Koza 13 Kare Uluslararası Sanat Festivali" başlıyor.

20- Toplantı... Tören...

- Dünya Fahri Konsoloslar Federasyonu tarafından düzenlenen 9. Dünya Kongresi, İzmir'de başlayacak.

- Tedavi altında bulunduğu hastanede İstanbul'da vefat eden İzmir'in Çiğli İlçesi Belediye Başkanı Ensari Bulut, düzenlenecek törenlerin ardından toprağa verilecek.

- UNESCO Dünya Mirası Adayı Edirne Selimiye Camii ve Külliyesi'nin de tanıtılacağı ICOMOS'un (Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi Türkiye Ulusal Komitesi) Uluslararası Sempozyumu Edirne'de başlayacak.

- 10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali Genel Sanat Yönetmeni Fazıl Say, festival kapsamında Yenimahalle Semt Evi'nde halka ücretsiz konser verecek.

- Kore mutfağı, Güney Kore Büyükelçisi Bae Jae-Hyun'un ev sahipliğinde, "2009 Kore Lezzetleri" etkinliğiyle Sheraton Otelinde tanıtılacak.

- Kronik organ yetmezliği, bağışıklık sistemi ve kan hastalığı bulunanlar ile 6 ay-5 yaş arası çocukların "domuz gribi"ne karşı aşı uygulaması başlıyor.

21- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası grup maçlarının kura çekimi Ataköy Olimpiyatevi'nde yapılacak.

22- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 4. haftanın son maçında Samsun'da Samsun Basketbol Kulübü ile Beşiktaş Cola Turka karşılaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber