SSK Hastanelerinde döner sermaye kurulacak

Haber Giriş : 27 Ocak 2005 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlık, böylece SSK hastanelerinde görev yapan personelin devlet hastanelerinde çalışanlar gibi 'performansa göre' ek ücret almasını sağlayacak.

Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan, ''Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Sağlık Birimlerinin Sağlık Bakanlığına Devredilmesine Dair Kanun'' Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda görüşülüp kabul edildi. Sağlık Bakanlığı, Resmi Gazete'nin 19 Ocak 2005 tarihli mükerrer sayısında yayınlanarak yürürlüğe giren söz konusu kanun gereğince SSK'dan devralınacak sağlık tesislerinin devlet hastaneleri ile aynı standartlara getirilmesi için kolları sıvadı. Bakanlık, bu kapsamda öncelikle devir alınacak sağlık tesislerinde 'Döner Sermaye İşletmesi' kurulması çalışmalarına başlayacak. Böylece devir alınacak sağlık tesislerinde var olan birimlerin döner sermayeli kurumlar işletmeciliğine uyumu, olmayanların ise hazırlıkları tamamlanacak. Sağlık Bakanlığı devir alınacak SSK sağlık tesislerinin 2005 yılı bütçe tahmin çalışmaları yapılacak. Sağlık Bakanlığı, 'Performansa Dayalı Ek Ödeme Sistemi' ile doktorlar ve yardımcı çalışanlara 'ürettikleri iş kadar' döner sermayeden ek ücret ödüyor.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, 81 ilin sağlık müdürlüğüne gönderdiği genelgede, devir alınacak SSK hastanelerinde kurulacak Döner Sermaye İşletmeleri hakkında hem bilgi hem talimat verdi. Ünüvar, SSK'dan devir alınacak hastanelerin hangi saymanlığa bağlı çalışacağının Defterdarlık ve Sağlık Müdürlüklerince kararlaştırılacağını bildirdi. Müsteşar Ünüvar, söz konusu genelgede, belirlenen ''kardeş hastane'' ve bağlanılması uygun görülen saymanlıkla birlikte bütçelerin hazırlanacağını ifade etti. Ünüvar, devir alınacak hastanelerin 2005 yılı tahmini döner sermaye bütçelerinin genelge hükümleri çerçevesinde hazırlanarak, bağlanılması uygun görülen saymanlığın isminin de belirtilerek en süratli bir şekilde Sağlık Bakanlığı'na iletilmesini istedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber