Ulaşım zammına karşı toplanan imza sayısı 20 bini aştı

Haber Giriş : 27 Ocak 2005 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokratik Kitle örgütleri Ankara'da toplu taşıma ücretlerine yapılan yüzde 33'lük zammı protesto ederek, zammın geri alınması için imza kampanyası başlatmıştı.

Ankaram Platformu Bünyesinde yürütülen Ankara'da toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın geri alınması için başlatılan imza kampanyasında şuana kadar 12 asıl ve 40 civarında alt kurum ve kuruluştan destek geldi. Ankara genelinde 3 imza toplama noktasında açılan standlarda toplamda 20 Bin imzaya ulaşıldı. Kampanya Şehir genelinde Dikmen Ahmet arif Parkı, Tuzluçayır ve Kızılay Gima Postane önü olmak üzere üç bölgede sürdürülürken kamu kurumları ve özel işyerlerinde de kampanyaya destek artıyor. Kampanyanın bundan sonraki stand noktası olarak hedefi Batıkent olacak. Batıkent semtine de bir stand açılması ve Tüketici Haklarını Koruma Derneklerini ve Batıkent Mahalle Muhtarlarının ortak çalışması sonucu evlere kadar ulaşmak hedefleniyor.

Demokratik kitle örgütleri olarak daha önce de Ankara ve Ankaralının yararına farklı kampanyalara öncülük eden 'Ankaram Platformu' Ankarılıyı, Ankarada yaşayan herkesi ve diğer Demokratik kitle örgütlerini zamma tepkisiz kalmamaları konusunda duyarlılığa ve kampanyaya destek vermeye çağırıyor.

Ankaram Platformu Ankara'da toplu taşıma ücretlerine yapılan yüzde 33'lük zammı protesto ederek, zammın geri alınması için başlattığı imza kampanyası doğrultusunda Cumartesi günü basın açıklaması yapacaklar.Açıklamanın ana temasını Avrupa Başkentlerinin Milli gelir ve refah seviyesinin yüksekliğine karşın Ankara'nın 'Ulaşımda En Pahalı Büyük Şehir' olma ünvanını taşıması oluşturacak.

Ankaram Platformu, Kendimiz için Birşey Yapalım! ve Kendimize sahip çıkalım! sloganları ile Ankaralıyı kabul edilemeyecek keyfi bir uygulama olan ulaşım zammına karşı durmaya, cebindeki paranın yerinde kalmasını ve Ulaşım hakkının kısıtlanmamasını isteyen Ankaralıyı kampanyaya destek vermeye çağırıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber