2010 yılında kadrolu memur alımının arttırılması, 6 Ak Partili Vekile bağlı

12 Kasım'da yayımladığımız haberde de belirtmiş olduğumuz üzere eğer 2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe kanununda yer alan "boş kadrolara bir önceki yıl boşalanların yüzde 25'i kadar atama yapılabilir" yönündeki sınırlama kalkmaz veya arttırılmaz ise 2010 yılında 40 bin kadrolu öğretmen alınmayacağı gibi tüm kurumlarda sözleşmeli personel alımı saçmalığı devam edecektir. Bu sınırlamadan kurtulmak, 23 Kasım'da, Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılacak toplantıya katılacak olan 6 Ak Partili vekile bağlıdır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Kasım 2009 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NEDEN KADROLU ALIM ARTMIYOR?

Merkezi yönetim bütçe kanunlarına, açıktan atama izinlerine ilişkin sınırlama konulmaktadır. 2010 yılı kanun tasarısında yer alan sınırlama şu şekildedir:

"MADDE 22 - ... kurum ve kuruluşları; serbest memur kadrolarına 2009 yılında emeklilik, ölüm, istifa veya nakil sonucu ayrılan memur sayısının yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde açıktan veya diğer kamu idare, kurum ve kuruluşlarından nakil suretiyle atama yapabilir. Bu sınırlar içinde memur ihtiyacını karşılayamayacak söz konusu idare, kurum ve kuruluşlardan yükseköğretim kurumları için ilave 4.000 adet, diğerleri için ilave 21.000 adet atama izni verilebilir. "

Bu sınırlamadan dolayı örneğin MEB'den 2009 yılında 17 bin kişi ayrılmış ise 2010 yılında 4 bin 250 kadrolu öğretmen alınabilecektir. 21 bin açıktan atama izninden, 2010 yılında MEB'e ayrılacak sayı yine 10 bin olursa, alınacak toplam kadrolu öğretmen sayısı 14 bin 250 olacaktır Bir başka deyişle madde değişmez ise MEB yine sözleşmeli personel almaya mahkum edilecektir. Bu sınırlama tüm kurumlar için bu şekilde hesaplanmaktadır. (MEB, bugün, bu sınırlamayı aşamadığı için yeni kanun çıkarmaktadır.)

MALİYE IMF'İ KANDIRIYOR!

Bütçe kanunlarında yer alan yüzde 25 sınırının esas amacı IMF'tir. Ancak Maliye Bakanlığı kadrolu alımını azalttığını belirtirken bir taraftan da sözleşmeli personel alımına her şekilde izin vermektedir. Bir kamu personel reformu persfektifinden yoksun bu yaklaşım şuan için hem çalışma barışını alt üst etmiş hem de başta MEB olmak üzere bir çok kamu kurumunu tıkanma noktasına getirmiştir.

BÜTÇE TASARISI HÜKÜMLERİ NE ZAMAN GÖRÜŞÜLECEK?

Meclisin açıkladığı takvime göre 23 Kasım Pazartesi günü tasarının maddeleri görüşülecektir.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNUN TEŞKİLİ

Plan ve Bütçe Komisyonu 40 milletvekilinden oluşmaktadır. Bunun 25'i AK Partilidir. ve 6 AK Partili üye, çalışma barışını bozan bu maddenin kaldırılması veya sınırlamanın azaltılması yönünde destek vermediği sürece, hüküm değişmeyecektir. Plan ve Bütçe komisyonunun üyelerini görmek için tıklayınız.

HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

2002 yılı Kasım ayından bu yana iktidarda olan AK Parti hükümeti bu saçma uygulama yüzünden sürekli eleştiri almaktadır. Saçma diyoruz zira, bir kamu personel projeksiyonu olmaksızın, kadrolu personel alımı sınırlanırken anlamsız bir şekilde sözleşmeli personel alımı arttırılarak hem sendikalar hem adaylar hem de çalışan memurlardan tepki alınmaktadır.

Memurlar.net olarak bir kez daha bu önemli detayın altını çizerek, herkesi sorumluluğun gereğini yerine getirmeye çağıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber