Kandil'den dönen PKK'lıların ifadesi alınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2009 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının bir süre önce Irak'ın Kandil ve Mahmur bölgelerinden gelen 34 kişilik grup için Diyarbakır'da düzenlenen karşılama töreniyle ilgili başlattığı soruşturma sürdürülüyor.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, karşılama töreniyle ilgili Emniyet Müdürlüğünden istenen görüntü dökümü çözümlerindeki incelemesini tamamladı.

Savcılık, karşılama töreninde konuşan kapatılan DEP'in eski milletvekili Hatip Dicle'nin ifadesine başvurdu.

Avukatı Feride Laçin ile savcılıkta ifade veren Dicle, karşılama töreninde konuşma yaptığını belirterek, suç işleme kastı bulunmadığını söyledi.

Dicle, 1 Eylül Dünya Barış Günü ve Mezopotamya Sosyal Formu'nun düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmalardan dolayı da ifade verdi.

KANDİL GRUBU İFADEYE ÇAĞRILDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının karşılama töreniyle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK'nın Kandil kampından Türkiye'ye gelen grupta yer alan ve karşılama töreninde konuşan kişilerin ifadelerine başvurmak üzere adreslerine tebligat gönderdiği bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Irak'tan gelen teröristlerin Habur Sınır Kapısı'nda karşılanmasıyla ilgili başlatıp ?yetkisizlik? kararı vererek Diyarbakır'a gönderdiği soruşturma evrakı da soruşturma dosyasıyla birleştirildi.

Irak'ın Kandil ve Mahmur kamplarından 19 Ekimde gelen 4'ü çocuk 34 kişiden 29'u savcılık, 5'i Silopi Sulh Ceza Mahkemesince serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber