Polis taşlatan DTP yöneticisine 13 yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2009 15:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Siirt'te 2008 yılında terör örgü tü elebaşının yakalanışını protesto etmek amacıyla düzenlenen izinsiz gösteride, polise taş atan grubu yönlendirdiği gerekçesiyle yargılanan DTP yöneticisi Mehmet Ay, 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Mehmet Ay ile avukatları Abdulkadir Güleç ve Abdulhekim Gider hazır bulundu.

İddia makamı önceki duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaasını tekrarladı. Savcı, mütalaasında terör örgütü elebaşının yakalanışın ın yıl dönümü nedeniyle Siirt'te geçen yıl izinsiz gösteriler düzenlendiğini hatırlatarak, sanık Mehmet Ay'ın da bu gösteriler sırasında polise taş atan grubu yönlendirdiğini belirtti.

Sanık Ay, yaptığı son savunmasında, söz konusu gösteriye katılmadığını ve üzerine atılı suçla ilgili dosyada yeterli delilin bulunmadığını ileri sürdü.

Sanık avukatlarından Abdulkadir Güleç de müvekkilinin DTP yöneticisi olduğunu ifade ederek, "Kongre çalışması yaparken bulunduğu evde yakalanmıştır. Dosyada herhangi bir kamera kaydı mevcut değildir. Müvekkilim suçsuzdur" dedi.

Sanık avukatlarının savunmalarının ardından kısa bir ara veren mahkeme, sanık Mehmet Ay'ı "terör örgütüne üye olmamakla birlikte ve örgü t adına suç işlemek" suçunu içeren 314/2. maddesi uyarınca 7 yıl 6 ay, Terörle Mücadele Kanunu'nun "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan 1 yıl ve 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 33/c maddesinde yer alan "dağılma sırasında silah veya araçlarla mukavemet etmek" suçundan da 5 yıl olmak üzere toplam 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber