Köy Hizmetlerinin kaldırılmasına dair kanun onaylandı

Haber Giriş : 27 Ocak 2005 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet Necdet Sezer, 5286 sayılı "Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Kaldırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"u onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, kanun yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

Kanunla, köye yönelik hizmetler yeniden belirlendi. Bu hizmetler arasında; yağışların ve selin zararlarını önleyici ve depolayıcı tarım arazileri için sulama suyu ve hayvanlar için içme suyu sağlanması amacıyla gölet ve diğer tesisler, içme suyu tahlilleri ile toprak deneyleri, her türlü toprak analizleri, sınıflandırmaları ve toprak harita raporlarını yapmak ve yaptırmak ile evvelce dağıtılan toprakların dağıtım tarihindeki meri mevzuat hükümlerine uygun olarak işletilmeyenlerin geri alınması, yerleşim birimlerinde çevre sağlığı hizmet ve düzenlemelerini gerçekleştirme de yer aldı.

Kanuna göre, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü kaldırılacak, kurum hizmetleri İstanbul ve Kocaeli'nde büyükşehir belediyelerine, diğer illerde ise il özel idarelerine devredilecek. İskan konularına ilişkin hizmetler ise Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yürütülecek.

Ahıska Türkleri'nin Türkiye'ye Kabulü ve İskanına Dair Kanun'da yer alan görev ve yetkiler, ilgili kurumlar tarafından yürütülecek.

Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün taşra teşkilatının bölge müdürlüklerinin görev alanına giren işler, il özel idarelerince her yıl müşterek yapılacak iş programı çerçevesinde yürütülecek. Bu iş programı çerçevesinde, ilgili il özel idarelerince araç, gereç, taşınır ve diğer her türlü destek sağlanacak.

16 Mart'ta yürürlüğe girecek olan yasa, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden devredilecek personel için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na 108 kadro tahsis edilmesini de öngörüyor.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber