İlköğretim öğretmeni, kaçakçıların kuryesi çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2009 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün Atatürk Havalimanı gümrük bölgesindeki kaçakçılık olaylarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 39 kişi adliyeye sevk edildi. Uzakdoğu ülkelerinden getirilen kaçak ürünlerin kuryeler aracılığıyla Türkiye'ye sokularak piyasaya sürüldüğünü tespit eden polis, 12 milyon TL değerinde kaçak eşya ele geçirdi. 7 kamu görevlisinin de gözaltına alındığı soruşturmada, yakalanan kişilerden birinin ilköğretim öğretmeni olması dikkat çekti. Öğretmenin, okuldan rapor alarak yurtdışına çıktığı, her iş başına 1000 dolar aldığı iddia edildi.

Atatürk Havalimanı bölgesindeki gümrük alanlarında kaçak eşya ticareti yapıldığı ve bazı gümrük görevlilerinin de kaçakçılara yardım ettiği iddialarıyla başlatılan soruşturma sonuçlandı. Mart ayından itibaren yürütülen çalışmalar İstanbul dışında Artvin, Trabzon ve Şırnak illerini de içine alacak şekilde genişletildi.

İstanbul'da 18 ilçede, 45 ev ve 23 işyeri-depoya baskın ekipler 12 milyon TL değerinde kaçak ürün ele geçirdi. Kaçak ürünlerin bin 153 adet cep telefonu, 120 bin adet ilaç, 69 bin adet gözlük, 66 bin 770 adet cep telefonu aksesuarı, 4 bin 193 karton sigara, 2 bin 188 adet hafıza kartı, bin 311 adet saat, 349 adet giysi, 117 adet kalem kamera, 100 adet faks makinesi, 57 adet telsiz telefon 20 adet anfi ile 3 tabanca olduğu belirtildi.

SABIKASI OLMAYAN KURYELER KULLANILARAK KAÇAK ÜRÜNLER İSTANBUL'A GETİRİLMİŞ

Polisin tespitlerine göre kaçak ürünlerin kuryeler tarafından çantalarla getirildiği ortaya çıkarıldı. İstanbul'daki gümrük bölgesine gelen kuryeler, şebeke ile birlikte hareket eden bazı gümrük görevlilerinin de yardımıyla kaçak ürünleri Türkiye'ye soktukları belirlendi. Çin, Hong Kong ve Dubai gibi ülkelerden getirilen kaçak ve taklit ürünlerin gümrükten geçirildikten sonra ya kendi iş yerlerinde yada İstanbul dışına çıkarılarak piyasaya sürüldüğü belirlendi.

Gümrük Muhafaza Müdürlüğü bünyesinde çalışan bir gümrük amiri ve 4 gümrük memurunun şebeke elamanlarıyla bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Memurların havalimanı gümrüğünde kuryelerin giriş çıkışlarına yardımcı oldukları iddia edildi. Kaçak ürünlerin getirilmesinde herhangi bir sorun yaşanmaması için sabıkası olmayan ve dikkat çekmeyecek kişilerin görevlendirildiği belirlendi. Bunlardan birinin İstanbul'da görev yapan bir ilköğretim okulu öğretmeni S.Y (34) isimli kadın olduğu belirtildi. Kadın kuryenin her iş karşılığında 1000 dolar aldığı ortaya çıktı. Öğretmen S.Y'nin, çalıştığı okuldan rapor alarak yurtdışına çıktığı da belirtildi. Her kuryenin bir seferde elindeki valiziyle 500 ile 1000 arasında cep telefonu getirebildiği tespit edildi.

Kaçak ürünlerin Türkiye'ye getirilmesini organize ettiği iddia edilen kişilerin E.B., M.A. ve T.Ö. olduğu, Gümrük bölgesinde ise gümrük amiri Ö.T ile mamurlar F.U., Y.G., H.T. ve M.H'nin de kuryelere yardım ettiği belirlendi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan kişiler Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber