MEB'den ataması yapılmayan öğretmenlerin katıldığı program ile ilgili basın açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Kasım 2009 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19.11.2009 tarihinde bir tv kanalında yayınlanan 'Balçiçek Pamir ile Söz Sende' programında, Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu'nun bazı üyeleri Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu hakkında çeşitli suçlamalarda bulunmuşlardır.

Söz konusu platforma üye öğretmenlerimizin sorunlarına ve kendilerine her zaman olduğu gibi kıymet vererek, ilgililerle baş başa bir görüşme yapan Sayın Bakanımız, samimiyetle gerçekleştirdiği görüşmenin çarpıtılarak karşına çıkmasının derin üzüntüsünü duymaktadır.

Programda da tekrarlandığı gibi platform üyeleri Sayın Bakanımızdan 200 bin gibi yüksek miktarda bir öğretmen atamasının Şubat ayına kadar yapılmasını talep etmişlerdir. Ancak bu rakam Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu öğretmen kadrosunun çok üzerindedir. Herkesin takdir edebileceği üzere Bakanlığımız ihtiyaç doğrultusunda ve devletin mali olanakları içinde atamaları gerçekleştirmektedir. Kaldı ki son yıllarda bütçesinden fiziki ve teknolojik alt yapısına kadar üzerinde en fazla durulan ve en önem verilen Bakanlık Milli Eğitim Bakanlığı olmuştur. En fazla öğretmen alımı, toplam 217.702 ile son yedi yıl içerisinde gerçekleştirilmiştir. 2010 yılı itibariyle de 40 bin öğretmen alımı daha yapılacaktır. Eğitime verilen önemin bir başka göstergesi ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesindeki artıştır. 2002 yılından bu yana genel bütçe içinde en fazla payı MEB almıştır. Bütün bunlar başta Sayın Başbakanımızın konuya verdiği önem ve değerin bir işaretidir.

Konu bu kadar net iken atamalarla ilgili Sayın Bakanımızı insiyatif kullanmamakla suçlamak, elinden bir şey gelmeyeceğini söyledi gibi acziyet içeren bazı gerçek dışı ifadelerle kamuoyu önünde küçük düşürmeye çalışmak doğru bir tutum olmamıştır.

Milli eğitimle ilgili konularda sorumluluk makamının en üst noktası Sayın Bakanımızdır ve sorumlulukları kadar yaşanan sorunların da farkındadır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına yukarıdaki açıklama yapılmıştır.

Bilgilerinize sunulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber