Grip öğrencileri tehdit ediyor ama okullarda hizmetli yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2009 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Domuz gribinin öğrenciler arasında yayılması ve Türkiye genelinde eğitim kurumlarının tatil edilmesi, okullardaki temizlik sorununu da gündeme getirdi. Öğrencileri tehdit eden gribin özellikle kirli ortamda yayılması hizmetli bulunmayan okullarda velileri endişelendiriyor.

Türkiye genelinde okullar art arda tatil edildi. Bahçeler dahil okulların dezenfekte edilmesi gribin yaygınlaşmasını kısmen önledi. Gripten koruma ve gribin yayılmasını önlemek amacıyla alınan bu tedbir okullardaki temizlik konusunu gündeme getirdi. Eğitimciler, okullarda temizlik hizmeti yapan personelin eksik olduğuna dikkat çekerken ayda bir okulların dezenfekte edilmesini istiyor.

Okullarda, fırsat buldukça temizlik yaptırıyor. Belediyeler, il özel idareleri, okul aile birlikleri, sivil toplum örgütleri ve diğer yerel kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak derslik, büro, atölye, yatakhane, yemekhane, mutfak, bahçe ve oyun alanlarını dezenfekte ediliyor.

Gribin yayılmasını önlemek amacıyla yapılan bu tedbir eğitim kurumlarındaki temizlik konusunu gündeme taşıdı. Okullarda yeterli hijyenin sağlanamamasındaki önemli bir etken de okul aile birliklerinin yetersiz bütçesi. Çoğu okul aile birliği temizlik şirketlerine okulları temizlettiremiyor. Öğretmenler ise sınıflarını kendi paralarıyla tuttukları temizlikçilere temizlettiriyor.

Eğitim Bir Sen Adana 2 No'lu Şube Başkanı Ali Uslu, okullarda bit sorunu yaşandığını dile getirirken, temizlik konusunda personel alımının yapılmasını istiyor. Bir günlük temizlikle hijyenin sağlanamayacağını aktaran Çelik, kalıcı temizlik yapılması gerektiğini vurguluyor. Çelik, şunları söylüyor: "Bu konu üzerinde hassasiyetle durmalıyız. Eğitim kurumlarımız temizlenmiyor. Hizmetli personel ataması yapılmıyor. Öğrenciler ve öğretmenlerimiz mağdur. Bu sorun temizlik personeli atamasıyla son bulur."

Türk Eğitim Sen 3 No'lu Şube Başkanı Rıfat Çelik ise okullarda bir günlük yapılacak dezenfekte çalışmalarının kalıcı hale getirilmesini istiyor. Bir günlük temizlikle hijyenin sağlanamayacağını aktaran Çelik, kalıcı temizlik yapılması gerektiğini vurguluyor.

Çelik, "Bu konu üzerinde hassasiyetle durmalıyız. Eğitim kurumlarımız temizlenmiyor. Hizmetli personel ataması yapılmıyor. Öğrenciler ve öğretmenlerimiz mağdur. Bu sorun temizlik personeli atamasıyla son bulur." diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber