Türk Telekom oyun pazarına girdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Kasım 2009 11:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Türk Telekom'un bünyesine kattığı oyun firması Sobee'nin geliştirdiği online futbol oyunu ?I Can Football'la, büyüklüğü Türkiye'de 50 milyon doları, dünyada ise 50 milyar doları bulan oyun pazarına girdi.

Maliyeti 750 bin dolar olan bu oyunca yurtiçinde 100 bin kullanıcıya ulaşılması hedefleyen Türk Telekom, bir yıl sonra da yurtdışına açılma planları yapıyor. Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, İstanbul Lütfi Kırdar'da düzenlen Compex Fuarı sırasında yapılan tanıtımda, oyun ve eğlencenin şirketin yakınsama stratejisinin önemli parçası olduğunu belirtti. Doany, ?11'e 11 online futbol oyunu I Can Football'ın uluslararası arenada başarı elde etmesini hedefliyoruz. Bu oyun bir şirketin neleri başarabileceğinin somut bir göstergesi. Vitamin farklı dillerde yurtdışında yer almaya başladı. I Can Football'un da bu başarıyı elde etmesini hedefliyoruz? dedi.

750 bin dolarlık yatırım

Sobee'nin Kurucusu ve Genel Müdürü Mevlüt Dinç ise, 8.5 yıldır Türkiye'de oyun piyasasında yer aldıklarını söyleyerek, diye konuştu: ?I Can Football'la dünyada bir ilke imza atıyoruz. Her şeyini Türkiye'de geliştirdik. Oyun belli olgunluğa ulaştıktan sonra bütün ülkelere açılmayı hedefliyoruz. Üç yıldır üzerinde 7 kişilik ekip çalışıyor. Oyunun geliştirilmesi için 750 bin dolarlık yatırım yapıldı. Oyuna devamlı yeni özellikler de eklenecek. Her tür oyunun, her yıl yeni versiyonları çıkıyor. Yeni özellikler ve yüklemeler yapılıyor.?

50 milyon dolarlık pazar

Bu arada dünyadaki oyun pazarının büyüklüğünün 50 milyar dolar olduğunu belirten Dinç, ?Bu pazar krizde hem Hollywood, hem de müzik sektörünü geçmiş durumda. Dünyada 300 milyon online oyuncu var? dedi. Türkiye'nin ise 10 milyon online oyuncu ile 50 milyon dolarlık bir oyuncu pazarı bulunduğunu belirten Dinç, ?Oyunumuz tamamen içerik ve emek tabanlı olduğu için dünyayla rekabet etme şansımız var? dedi.

İsteyen attığı gole kolbastı ile sevinecek

ONLINE olarak, 22 kişinin bir araya gelmesiyle gelmesiyle oynanan oyunun istenirse 1'e 1 oynanabileceğini belirten Mevlüt Dinç, ?Halı saha veya mahalle maçını I Can Football'la internete taşımak istiyoruz? dedi. Oyunda ?hakem' olmak isteyenlerin taleplerini de yerine getirmeyi düşündüklerini açıklayan Dinç, oyunda temel özelliklerin ücretsiz olduğunu, ancak bazı ek özelliklerin ücretle sunulduğunu belirtti. Ücretle alınacak özelliklerin, oyunda rekabeti bozacak özellikler olmadığını anlatan Dinç, ?Örneğin şu an gol attıktan sonra 3-4 sevinç gösterisi şeklimiz var. Buna yakında kolbastıyı ekleyeceğiz. Böyle özellikler ücretli olacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber