Mahkeme tayini durdurdu, Vali Yardımcısı Aydın görevine geri döndü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2009 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsteği dışında İstanbul'a tayin edilen Diyarbakır Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Aydın, Bölge İdare Mahkemesi'nde açtığı davayı kazandı. Tayin kararını durduran mahkeme, Aydın'ı görevine iade etti. Ahmet Aydın'ın halkla iyi ilişkiler kurduğunu ve her kesimin saygınlığını kazandığını belirten sivil toplum örgütleri, kararı olumlu buldu.

Ahmet Aydın'ın tayin edilmesi Diyarbakır'da tepkiyle karşılanmıştı. Ortak bir açıklama yapan 35 sivil toplum kuruluşu, "Ahmet Aydın'ın siyasi hesaplarla başka bir ile tayininin çıkarılması Diyarbakır adına bir talihsizlik, şahsına da büyük haksızlıktır." ifadesini kullanmıştı.

Aydın'ın bölgeye ciddi katkıları olduğunu, halkın sevgisini kazandığını belirten STK temsilcileri, tayinin durdurulmasını talep etmişti. Hükümetin başlattığı çözüm arayışlarını desteklediklerini anlatan STK'lar, özetle şu görüşleri dile getirdi: "Devleti temsil eden bürokratların yapısı, bölgeye yaklaşımları ve kararlara olan uyumlarının da tam olması gerekir ki başarı şansı daha yüksek olsun. Ahmet Aydın, Diyarbakır Vali Yardımcılığı, Sur Belediye Başkanlığı, Diyarbakır Hizmet Vakfı Başkanlığı ve Diyarbakırspor Başkanlığı gibi önemli görevleri layıkıyla yaptı. Halkının büyük sevgisini kazandı. Güneydoğu'ya ciddi katkıları olan bir bürokrata yapılan haksızlığın giderileceğini umut ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber