Enerji Bakanından doğalgaza zam iddialarına ilişkin açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2009 20:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, partisinin grup toplantısındaki "doğal gaz zammına" ilişkin sözleriyle ilgili, "Her konu üzerinde spekülasyon yapılabilir ama bu konular üzerinde spekülasyon yapmak doğru değil" dedi.

Yıldız, Deniz Baykal'ın, partisinin bugünkü meclis grup toplantısında, "doğal gaz zammı olacağı" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

"Doğal gaza zam konusunu, özellikle otomatik fiyatlandırma mekanizmasıyla alakalı çalışma belirler. Şimdi görüyorum, gerek gaz ithal eden özel sektör, gerekse bir kısım basın yoluyla zam oranı konuşuluyor. Bunlar doğru şeyler değil. Yüzde 50 zam olmazsa Sayın Genel Başkan ne diyecek? Bu, özellikle vatandaşın beklentileriyle alakalı, tüketim alışkanlıklarıyla alakalı ciddi bir konu. Her konu üzerinde spekülasyon yapılabilir ama bu konular üzerinde spekülasyon yapmak doğru değil. O yüzden her birimizin daha itinalı olması lazım. Vatandaşımızın kullanacağı temel maddelerden bir tanesi... Elektrik, doğal gaz, ekmek gibi bir şey. O yüzden bunlar üzerinde spekülatif haberler yapmak doğru değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber