Hak-İş: Danıştay'ın katsayı kararı, kamu vicdanını rahatsız ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2009 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Danıştay 8. Dairesi'nin, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasının "kamu vicdanını rahatsız ettiğini" ifade etti.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay'ın kararın ın aylardır üniversiteye hazırlanan meslek liselileri hayal kırıklığına uğrattığını kaydetti.

"Alınan kararla, masum meslek lisesi öğrencilerinin aylardır verdikleri emeğe haksızlık yapıldığını" ileri süren Uslu, kararın Türkiye'nin ekonomik gerçekleri ve toplumun ihtiyaçlarıyla bağdaşmadığını savundu.

Uslu, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Ülke olarak mesleki eğitim reformu yapmamız, eğitimin önündeki engelleri ve haksızlıkları ortadan kaldırmamız gerekirken, sorunu, imam hatip liselerine indirgeyerek mesleki eğitimin önünün tıkanması ve binlerce öğrencinin mağdur edilmesinin hiçbir haklı ve hukuki gerekçesi olamaz.

Yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, İŞKUR, sendikalar, i şveren örgütleri ve AB meslek eğitimini özendirmeye ve mesleki eğitimin önündeki engelleri kaldırmaya yönelik politikalar ve mevzuat geliştirmeye odaklanmışken, Danıştay'ın hem ülke hem de dünya gerçeklerinden uzak kararı kamu vicdanını rahatsız etmiştir. Alınan karar hukuka, özgürlüklere ve ekonomik akla aykırıdır."

Uslu, nitelikli iş gücü yetiştirmek ve istihdamı artırmak için çeşitli projelerin yürütüldüğü bir dönemde, "mesleki eğitimi düzenleyici ve özendirici düzenlemelerin çeşitli ideolojik kaygılarla yapılamamasının, iş piyasasının kalitesini ve gelecekte Türkiye'nin küresel rekabetini olumsuz yönde etkileyeceğini" ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber