Bayram tatilinin ilk bilançosu ağır

Haber Giriş : 26 Kasım 2009 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzmanların her türlü uyarılarına rağmen sürücülerinin dikkatsizliğinin yanına yoğun sis de eklenin trafik kazaları kaçınılmaz oldu. Bu sabah yurdun çeşitli bölgelerinde yaşanan kazalarda 8 kişi öldü, 38 kişi ise yaralandı.

YOĞUN SİS NEDENİYLE 30 ARAç BİRBİRİNE GİRDİ: 10 YARALI

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki zincirleme trafik kazasında 10 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Edirne'ye ulaşımın sağlandığı Sağlık Mahallesi'ndeki çevre yolu mevkisinde yoğun sis nedeniyle 30 araç zincirleme kaza yaptı.

Kazalarda yaralanan Birsen Kolsuoğlu, Mücahit Kolsuoğlu ve Sevgi Çelik, Fethiye Çavuşoğlu, Çorlu Devlet Hastanesi'nde, Ömer Özçelik, Kadir Güçlü, Bayram Mercan, Mustafa Tuğcu, Selçuk Uzun ve Kemal Demircan ise Çorlu Özel Şifa Hastanesinde tedavi altına alındı.

Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapatılan yol, çalışmanın ardından tek yönlü olarak ulaşıma açıldı.

Kazaya karışan araçların kaldırılmasına yönelik çalışmalara devam edildiği bildirildi.

BAYRAM ALIŞVERİŞİNE GİDEN KÖYLÜLERİN MİNİBÜSÜ TAKLA ATTI: 6 ÖLÜ, 15 YARALI

Mardin'in Midyat ilçesinde, sabah saatlerinde meydana gelen kazada, köyden ilçeye bayram alışverişine giden 6 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, saat 08.00 sıralarında meydana gelen kazada; Midyat'a bağlı Üçağıl köyünden ilçeye bayram alışverişine gelen köylüleri taşıyan 47 LH 359 plakalı Ford Transit marka minibüs, henüz belirlenemeyen bir sebeple Midyat'a 2 kilometre kala şarampole yuvarlanarak takla attı.

Kazada, minibüs yolcularından 2 bayan, 4 erkek olay yerinde vefat etti. Kaza üzerine olay yerine çok sayıda ambulans geldi. 15 yaralı Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Jandarma ve polis kaza yerinde önlem alırken, olay yerine gelen kazazede yakınları sinir krizleri geçirdi.

TATİL YOLUNDA KAZA: 2 ÖLÜ, 9 YARALI

Konya'da kamyonetle kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, bayram tatili için Ankara'dan Karaman'ın Ermenek ilçesine giden iki ailenin içinde bulunduğu Ekrem Özsoy (28) idaresindeki 06 KRJ 40 plakalı kapalı kamyonet, Konya-Ankara kara yolunun 40. kilometresinde Mehmet Akif E. (24) yönetimindeki 06 PDJ 35 plakalı pancar yüklü kamyona çarptı.

Kazada, Hüseyin Canbaz (24) ve Mustafa Gülgör (17) olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücü Ekrem Özsoy ile babası Halil Özsoy (50) kamyonette sıkıştı.

Yaralanan Huriye Özsoy (26), Ayşe Canbaz (24), Osman Fatih Cubur (16), Özkan Gülgör (18), Sıla Özsoy (7), Hilal Özsoy (2) ve Emirhan Canbaz (2) ambulanslarla Konya'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

İlk müdahaleleri araçta yapılan Ekrem ve Halil Özsoy, itfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla sıkıştıkları yerden çıkartılabildi.

Ölen Hüseyin Canbaz ve Mustafa Gülgör'ün cesetleri trafik ekiplerinin incelemelerinin ardından otopsi için Konya Numune Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kamyon sürücüsü Mehmet Akif E. gözaltına alınırken, kaza nedeniyle yolda ulaşım uzun bir süre kontrollü olarak sağlandı.

Kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

ANKARA'DA TRAFİK KAZASI: 3 YARALI

İstanbul otoban çıkışındaki Akıncılar mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Kaza, otoban gişelerini geçtikten sonra Ankara'ya yaklaşık 10 km mesafedeki Akıncılar mevkiinde meydana geldi. İstanbul istikametinden Mardin istikametine gitmekte olan Bilal Akar'ın kullandığı 34 N 4032 plakalı tır, önünde seyreden ve Ankara sapağını kaçırdığı için sürücüsü aniden frene basan 34 HIV 01 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kazada, içinde akraba oldukları tahmin edilen 4 kişinin bulunduğu otomobildeki Necmettin Mutlu, Selahattin Mutlu ve Caner Mutlu yaralandı. Bir kişi kazayı yara almadan atlattı.

Görgü tanıklarının kazayı bildirmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri geldi. Kazada tırın altında kalan 34 HIV 01 plakalı otomobil kullanılamaz hale gelirken, tırın ön kısmında küçük çapta hasar meydana geldiği görüldü. Kazanın ardından yaralılar Numune ve Hacettepe hastanelerine kaldırıldı. Yaralı yakınları oldukları öğrenilen gençlerden birinin ise kaza yerinde baygınlık geçirdiği görüldü. Baygınlık geçiren gence ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Yaralıların durumunun iyi olduğu görüldü.

Tır şoförü Bilal Akar, kazada kendisinin suçu olmadığını, önündeki otomobilin Ankara sapağını geçerek aniden yolda fren basması sebebiyle kendisinin duramayarak otomobile arkadan çarptığını söyledi. Tır şoförü gözaltına alındı.

Kazanın ardından bir süre trafiğe kapatılan yol, gerekli işlemlerin yapılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Ajanslar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber