Bayramda tokalaşmayın vaazı verilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2009 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır Müftüsü Ali Melek, bayram namazı öncesinde cemaate bu bayram tokalaşmamaya ve kucaklaşmamaya özen göstermeleri konusunda vaaz vereceklerini söyledi.

H1N1 virüsünün salgın riskinin aralık ayında artış göstereceğini belirten uzmanlar, bu döneme denk gelen Kurban Bayramı'nda domuz gribine karşı öpüşmemeye ve tokalaşmamaya özen gösterilmesi gerektiği uyarısında bulunuyor.

Diyarbakır Müftüsü Melek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, domuz gribi virüsüne karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili doktorların görüşünü desteklediklerini belirtti.

Ancak bayramlarda geleneksel bir alışkanlık olan öpüşme, tokalaşma ve sarılmanın samimiyetin de bir göstergesi olduğunu ifade eden Melek, bu alışkanlıktan geçici bir süre de olsa vazgeçilmesi için vatandaşları uyarıcı bir sohbet gerçekleştireceklerini bildirdi.

Melek, yarın bayram namazı öncesinde vatandaşlarla bir araya geleceklerini kaydederek, şöyle dedi:

''Bayram namazı öncesinde cemaatimize bu bayram tokalaşmamaya ve kucaklaşmamaya özen göstermeleri konusunda vaaz vereceğiz. Vatandaşlarımıza tokalaşsalar dahi bununla sınırlı kalmalarını ve ellerini sık sık yıkamaları gerektiğini belirteceğiz. Hasta olan yakınlarımızla da bu bayram telefon ile görüşerek bayramlaşmamız gerektiğini anlatarak vatandaşlarımızı aydınlatmayı planlıyoruz. Kurban Bayramı'nın bu virüsün bulaşması için bir neden olmaması konusunda üzerimize düşen görevi yapacağız. Sevgiyi anlatmak, sadece kucaklaşmak ve öpüşmek ile de olmaz. Dinimiz gereği sevgimizi yüz hatlarımızla ve bir tebessümle bile ifade etmemiz söz konusu. Bu konuda bir ön bilgi vererek vatandaşlarımızı geleneğimizden bu bayram da olsa vazgeçmeleri konusunda rahatlatmış olacağız. ''

''DOMUZ GRİBİNE KARŞI BAYRAMDA DA TEDBİRİMİZİ ALMALIYIZ''

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kemal Çelen de gribal enfeksiyon riskinin en yoğun yaşandığı bir mevsimde bulunulduğunu belirterek, H1N1 virüsüne karşı Kurban Bayramı'nda bulaşma riskini ortadan kaldırmak için bir dizi önlem alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Çelen, bu önlemlerden önemle üzerinde durulması gerekenin bayram süresince tokalaşmamak ve öpüşmemek olduğunu ifade ederek, özellikle global pandeminin yaşandığı bir dönemde, bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber