Ege Üniversitesi'ndeki atamaya istifalı tepki

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Kasım 2009 09:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde, YÖK'ün dokuz oy alan Prof. Dr. Celal Artunç'u dekan olarak atamasına gösterilen son tepki toplu istifa oldu

Başhekim, fakülte kurulu, yönetim kurulu ile biri hariç tüm anabilim dalı başkanları istifa etti. İstifalarla ilgili açıklama yapmak istemeyen Artunç, ?Daha önce de pek çok kez olmuş şeyler. İstifalarını verdiler ama yenileri seçilinceye kadar görevlerine devam edecekler? dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi'nde görev süresi dolan Prof. Dr. Serhat Çınarcık'tan boşalacak dekanlık için geçen ay aday belirleme seçimi yapıldı. Çınarcık ile birlikte Prof. Dr. Necdet Erdilek ve Artunç aday oldu. 85 öğretim üyesinden 60'ının oyunu Çınarcık, 16'sını Erdilek, 9'unu Artunç aldı. 17 Kasım'da toplanan YÖK Genel Kurulu, üç aday arasından dekanlığa en az oyu alan Artunç'u atadı.

Artunç: İddialar asılsız

Atama, fakültede ve üniversitede tepkiyle karşılandı. Fakültenin öğretim üyeleri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ak Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu'nun desteği ile atandığı iddia edilen Artunç'a karşı tavır alarak, yalnız bıraktı. Hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu ve kendisine haksızlık yapıldığını belirten Artunç, ?Farklı yakıştırmalarla, beni farklı bir sınıfın, farklı bir görüntünün içine sokmaya çalışıyorlar? dedi.

İki kurul ve biri hariç tüm anabilim dalı yöneticileri, 85 öğretim üyesinden 60'ının oyunu alan Çınarcık'ı dekan olarak atamayan YÖK'ü istifa ederek protesto etti.

İşte istifa eden hocalar

Başhekim: Prof. Mehmet Sonugelen; Yönetim Kurulu üyeleri: Prof. Özlem Seçkin, Prof. Güniz Baksı Şen, Doç. Ahmet Saraçoğlu, Doç. Bahar Sezer; Fakülte Kurulu üyeleri: Prof. Sevtap Günday, Prof. Ali Vehbi Tuncer, Prof. Hüseyin Tezel; Anabilim dalı (ABD) başkanları: Ortodonti ABD Başkanı Prof. Erdal Işıksal, Pedodonti ABD Başkanı Prof. Ertuğrul Sabah, Diş Hastalıkları ve Tedavisi ABD Başkanı Prof. M. Kemal Çalışkan, Peridontoloji ABD Başkanı Prof. Nurgün Bıçakçı, Oral Diagnoz ve Radyoloji ABD Başkanı Prof. Günnur Lomçalı, Ağız Diş Çene Hastalıkları Cerrahisi ABD Başkanı Prof. Murat Gomel. Anabilim başkan-larından sadece Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Engin Aras istifa etmedi.

NESRİN COŞKUN İzmir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber