'Kabız' teşhisi konan bebek 4 saat sonra zatürreden öldü

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 29 Kasım 2009 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 yaşındaki bebeklerinin ihmal sebebiyle öldüğünü ileri süren Baba Abdurrezzak Kalkan, sorumlulardan davacı olacaklarını söyledi.

Iğdır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde nöbetçi doktorun "Bir şeyi yok." dediği 1 yaşındaki Narin Kalkan isimli bebek, 4 saat sonra zatürreden hayatını kaybetti.

Bebeklerinin ölümünden hastaneyi sorumlu tutan baba Abdurrezzak Kalkan (29) doktorlar hakkınsa suç duyurusunda bulundu.

Anne Fatma Kalkan (30), çocuklarının ihmal kurbanı olduğunu söyledi. Kalkan, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı: "İlk önce Iğdır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki nöbetçi doktora yalvardım. 'Ne olur çocuğumu muayene edin.' dedim. Baktı, 'Kabızlık var.' dedi. Krem verdi. Evimize gönderdi. 3-4 saat sonra çocuk tekrar fenalaşınca özel bir hastaneye götürdük. Burada zatürre teşhisi konuldu. Acil hastaneye yatırılması gerektiğini söyledi. Çocuğumuzu alarak tekrar Iğdır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürdük. Aynı nöbetçi doktor yakamı tutarak, 'Ben size kabız olduğunu söyledim. Şimdi gelmişsiniz zatürre olduğunu söylüyorsunuz. Ben mi doktorum siz mi?' diyerek bize hakaret etti. Sedyede can çekişen bebeğimizin durumunu görür görmez de kalp masajı yapmaya başladı. O sırada acil bir şekilde uzman doktorları çağırdı. Ama çok geç olmuştu. Çocuğumuz sedyede ölmüştü."

Baba Abdurrezzak Kalkan da olayla ilgili savcıya ifade verdi. Yaklaşık 1 aydır hasta olan Narin'i defalarca bu hastaneye getirdiğini anlatan Kalkan, "Pratisyen doktorlar çocuğuma bakarak 'Bir şeyi yok' diyerek yanlış ilaç verdi. Meğer çocuk bir aydır zatürreymiş. Yeşil kartımızda muayene eden 4 doktorun ismi geçiyor. Ben bu 4 doktordan davacı olacağım." şeklinde konuştu.

DOKTOR, hastaneden polis kıyafetiyle kaçırıldı

Kalkan ailesinin yakınları olayı duyar duymaz Iğdır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne koştu. Iğdır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler arbede yaşanmaması için hastanede geniş güvenlik önlemi aldı. E.Y. isimli doktor hastanede bir odaya kapatılarak, ölen çocuğun yakınlarının sakinleşmesi beklendi. Hastaneye gelen cumhuriyet savcısının incelemesinden sonra ifadesi alınan doktor E.Y. polis elbisesi giydirilerek Iğdır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ölen Narin Kalkan'ın cenazesi ise otopsi yapılması için savcının talimatı üzerine Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Adli tıptan gelecek rapor doğrultusunda gereken işlemin yapılacağı kaydedildi.

MEHMET ERSOY - IĞDIR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber