Komutanlara sözlü tebligat tutanak altında

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Aralık 2009 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2004'ün kuvvet komutanları emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli Orgeneraller Aytaç Yalman ve İbrahim Fırtına, cumartesi günü Ergenekon savcılarına ifade verecek. Komutanları telefonla çağıran savcılar, sonradan 'Çağrılmadık' itirazını önlemek için sözlü tebligatı tutanağa geçti. Oramiral Örnek'in avukatı ise 'Konuşacağız' dedi

Ergenekon iddianamesinde yer alan darbe günlüklerini hazırladığı iddia edilen Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral Özden Örnek ile iddianamedeki darbe planlarında ismi Hava Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına, Kara Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman sessizliklerini savcıda bozacak. Oramiral Özden Örnek'in avukatı Dinçer Eskiyerli, 'Özden Paşa günlükler ve diğer tüm sorulara yanıt verecek' dedi.

Ergenekon'un 2. iddianamesinde genişçe yer verilen 'Sarıkız', 'Ayışığı', 'Yakamoz' ve 'Eldiven' kod adlı darbe planlarında adı geçen 2004 yılının kuvvet komutanları Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'in ifadeye çağrılması gündeme bomba gibi düştü. Emekli Orgeneraller Fırtına ve Yalman ile Oramiral Örnek'in ise 5 Aralık Cumartesi günü Ergenekon savcılarına ifade vermek üzere Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'ne gelmesi bekleniyor.

BİZZAT KOMUTANLARI ARADILAR

Soruşturmayı yürüten savcılar komutanların sorgusuna hazırlanırken, çok tartışılan 'darbe günlükleri'ni yazdığı iddia edilen Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Özden Örnek'in avukatı Dinçer Eskiyerli AKŞAM'a davetiyenin perde arkasını anlattı. Avukat Eskiyerli, 'Savcılık tarafından avukatları olarak bizler değil komutanlar bizzat arandı. Tebligat işlerini hızlandırmak için yazılı değil, telefonda sözlü olarak çağrı yapıldı. Özden Paşa günlükler ve diğer tüm sorulara yanıt vereceğini söyledi. Bize verilecek tarihte oraya gidip ne sorulursa yanıtlayacak. Şuanda şüpheli veya tanık diye bir sıfat yok' dedi.

'SÖZ UÇAR YAZI KALIR' DEDİLER

Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman ve Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'i arayan savcılık yetkilileri sözlü tebligatlarını tutanak altına da aldı. Savcılığın bunu, ifadeye çağrılan komutanların avukatlarının 'Bize tebligat yapılmadı' şeklinde olası itirazına karşın böyle bir yola başvurdukları belirlendi.

'BAYRAM SONRASI GELİN'

Ergenekon soruşturması kapsamında ifadeleri alınacak olan üç eski kuvvet komutanının savcılar tarafından Kurban Bayramı'ndan 2 gün önce arandıkları öğrenildi. Savcılar, emekli Orgeneraller Fırtına ve Yalman ile Oramiral Örnek'i araya bayram tatilinin girmesi nedeniyle, Kurban Bayramı'ndan sonra ifadeye çağırdı. Bu konu savcıların 'bayram hassasiyeti' şeklinde yorumlara da neden oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber