'Tornacı' Muharrem İnce, katsayıyı savunuyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Aralık 2009 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YAKUP BULUT / ANKARA

Meslek liselilere katsayı ayrımı yapılmasını ısrarlı bir şekilde savunan TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin de meslek lisesi mezunu olduğu ortaya çıktı. CHP'nin TBMM Milli Eğitim Komisyonu'ndaki temsilcisi Yalova Milletvekili İnce de bu isimlerden biri. İnce, Yalova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde Torna-Tesviye bölümünü bitirdikten sonra herhangi bir engellemeyle karşılaşmadan Fizik öğretmenliği okudu ve çeşitli okullarda Fizik Öğretmenliği yaptı. İnce kendisi de meslek lisesi mezunu olmasına rağmen çelişkili bir şekilde bu okullara katsayı engeli getirilmesini savunuyor.

YARGITAY HAKİMİ ARA ELEMAN

Meslek liselilere katsayı ayrımını getiren YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz dönemi sonrasında üniversite kapıları kendilerine kapanan isimler arasında ünlü şarkıcı ve futbolcular da var. Meslek lisesi mezunu ünlü sanatçılar Bülent Ersoy ve Serdar Ortaç, Sanatçı Cem Yılmaz, Süper lig hakemi Bünyamin Gezer, Muş Alpaslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, işadamları Memduh Boydak ve Şadan Kalkavan, milli futbolcular Emre Aşık ve Mehmet Yıldız, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Televizyoncu Mesut Yar ve Serhat Ulueren Danıştay kararı ve 28 Şubat'ın YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün uygulaması gereği sadece birer "ara eleman".


SAYIN MUHARREM İNCE'NİN AÇIKLAMASI

Sayın Memurlar.Net yöneticisi;

03.12.2009 tarihinde Yeni Şafak Gazetesi'nde ?Tornacı Muharrem katsayıyı savunuyor? başlığı ile yayınlanan çarpıtma haberi sitenizde yayınlandığını gördüm.

Memurlar.net, benim sürekli takip ettiğim, önemsediğim bir sitedir. Yeni Şafak Gazetesi ise okumadığım, dikkate almadığım bir gazetedir. O nedenle size bir açıklama yollamak istedim. Açıklamadan daha ziyade TBMM tutanaklarına geçen bir konuşmamdan bir paragraf gönderiyorum. Sanırım bu paragraf her şeyi açıklıyor.

TBMM TUTANAĞI

26.03.2008

82. Birleşim, 3. Oturum

Muharrem İNCE- ?Elektrik Bölümünde okuyan bir çocuk Elektrik Mühendisliğine giremiyor, Bilgisayar Bölümünde okuyan bir çocuk Bilgisayar Mühendisliğine giremiyor, doğrudur, buyurun getirin, ilgili mühendislik hakkını verelim hep birlikte, hadi buyurun yapın, ilgili mühendisliğe girerken katsayı problemi yaşanmasın, biz destekliyoruz, buyurun gelin hemen yarın sabah çözelim bunu?.

Saygılarımla;

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber