3 Aralık 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2009 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ürdün'de.

- Gül, Petra Antik Kenti'ni gezdikten sonra Türkiye'ye dönmek üzere Ürdün'den ayrılacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul edecek.

- Erdoğan, Almanya eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, MGK Genel Sekreteri Tahsin Burcuoğlu ve Belçika Hristiyan Demokrat Parti Milletvekili Mahinur Özdemir'i de Başbakanlık Resmi Konutu'nda ayrı ayrı kabul edecek.

3- Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi.

- Meclis'te düzenlenen "Kadının Siyasete Katılımı ve Medya Duyarlılığı" panelinin açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, BM Kalkınma Programı Daimi Temsilci Vekili Ulrika Richardson-Golinski, İspanya Eşitlik Bakanlığı Genel Direktörü Rosa Peris Cervera da konuşacak.

- Kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıl dönümü dolayısıyla AK Parti Genel Merkezi'de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katılımıyla etkinlik gerçekleştirilecek.

4- "3 Aralık Dünya Özürlüler Günü."

- Özürlüler İdaresi Başkanlığından bir heyet Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla Devlet Bakanı Kavaf ve beraberindeki heyeti kabul edecek, "Benim Gözümle İşte Hayat" fotoğraf sergisinin açılışına katılacak.

- Devlet Bakanı Kavaf ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da, Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla düzenlenen, "Ulaşımda, İletişimde, Hayatın İçerisinde Ben de Varım" etkinliğine iştirak edecek.

- Türkiye Sakatlar Derneğinin İstanbul'da Taksim'deki Atatürk Anıtı önündeki etkinliğine DSP Genel Başkanı Masum Türker de katılacak.

5- TBMM Başkanı Şahin, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer ile görüşecek, daha sonra heyetler arası görüşmeye geçilecek.

- Şahin, Bozer onuruna akşam yemek verecek.

6- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Brüksel'de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılıyor.

7- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Brüksel'de düşünce kuruluşu EPC tarafından düzenlenecek toplantıda konuşacak, sivil toplum ve iş dünyası toplantısına katılacak.

8- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından İstanbul'da düzenlenen "Gıda ve Geleceğimiz" konferansına katılacak.

9- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bakanlığı ile Türkiye Özel Sporcular Federasyonu ve Türkiye Özel Sporcular Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği arasında Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda yapılacak protokol imza törenine katılacak.

10- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Ankara'da, Türkiye İnşaat Sanayicileri Sendikası'nın toplantısına katılacak.

11- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde incelemelerde bulunduktan sonra Alucra ilçesinde Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu binasının açılışını yapacak.

12- Özbekistan'a resmi ziyarette bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Bakanı Adham İkramov ile bir araya gelecek.

13- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'dan Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e gidecek.

14- Kimyasal Silahların Yayılmasının Önlenmesi Örgütü Genel Direktörlüğüne atanan Büyükelçi Ahmet Üzümcü, Dışişleri Bakanlığında telekonferans yöntemiyle Lahey'den basın toplantısı yapacak.

15- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri kapsamında Lefkoşa ara bölgede bir araya gelecek.

16- Kıbrıs Rum kesimindeki anamuhalefet partisinin lideri Nikos Anastasiadis, KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu ile UBP Genel Merkezi'nde görüşecek.

17- TBMM'den.

- Genel Kurulda, görüşmeleri yarım kalan madencilik sektörünün sorunları ve yeraltı kaynaklarıyla ilgili araştırma önergeleri görüşülecek.

- Adalet Komisyonunda, Çek Yasa Tasarısı görüşülecek.

- Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda, İmar Kanunu ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ele alınacak.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasını araştırmak amacıyla kurulan komisyona bilgi verecek.

- İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Belçika'ya yapılan ziyaretle ilgili raporu ele alacak.

- KİT Komisyonunda, Türkiye Kalkınma Bankası, Kalkınma Yatırım Menkul Değerler AŞ ile Arıcak Turizm ve Ticaret AŞ'nin 2007 yılı hesapları incelenecek.

- Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Kosova Cumhuriyet Meclisi heyeti ile görüşecek. Mercan ayrıca, Çek Cumhuriyeti Parlamento heyeti ile de bir araya gelecek.

- AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Çek Cumhuriyeti parlamento heyeti ile görüşecek.

- MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, basın toplantısı yapacak.

18- Siyasi partilerden.

- DSP Genel Başkanı Türker, partisinin Kadıköy ilçe binasının açılışını yapacak.

- DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Elazığ'da ziyaretlerde bulunacak, partisinin il divan toplantısına katılacak.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

19- TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Avrupa İş Dünyası Konfederasyonunun Stockholm'de düzenlenen Başkanlar Konseyi toplantısına katılacak.

20- Kadir Has Üniversitesi, Columbia Üniversitesi, Vale Columbia Center New York ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından hazırlanan ve Türk şirketlerinin uluslararası piyasalarda iş stratejilerini araştıran raporun sonuçları İstanbul'da açıklanacak.

21- Fiyat artışları.

- Türkiye İstatistik Kurumu, 2009 yılı Kasım ayı ve yıllık enflasyon verilerini açıklayacak.

22- Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatları konusunda Ankara'da basın toplantısı yapacak.

23- Fuar... Toplantı... Tören...

- Comvex Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak.

- "3. Ulusal Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu" Mersin Üniversitesi Çifklikköy Yerleşkesi'nde başlayacak.

- Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "3. Ege Art Sanat Günleri"yle ilgili basın toplantısı yapacak.

24- Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu'ndaki 5. hafta maçında, Yunanistan temsilcisi Panathinaikos ile Ali Sami Yen Stadı'nda liderlik mücadelesi verecek.

25- ULEB Avrupa Ligi gruplarında 6. hafta.

- (A) Grubu'nda Fenerbahçe Ülker, deplasmanda İspanya'nın Regal FC Barcelona takımıyla karşı karşıya geliyor.

- (B) Grubu'nda ise Efes Pilsen, sahasında Litvanya'nın BC Lietuvos Rytas Vilnius takımını konuk edecek.

26- FIBA Bayanlar Avrupa Ligi'nde 6. hafta.

- (A) Grubu'nda Galatasaray, deplasmanda İtalya'nın Cras Basket Taranto takımına konuk oluyor.

- (D) Grubu'nda Fenerbahçe, deplasmanda Polonya'nın Lotos Gdynia takımıyla karşılaşacak.

27- FIBA Bayanlar Avrupa Kupası'nda gruplarında 4. maçlar bu akşam yapılıyor.

- (F) Grubu'nda Beşiktaş Cola Turka, sahasında Rusya'nın BC Chevakata takımını ağırlayacak.

- (H) Grubu'nda Samsun Basketbol, sahasında Rusya'nın Dinamo Kursk takımıyla karşılaşacak.

- (I) Grubu'nda BOTAŞ Spor, sahasında Rusya'nın Orenbasket Nadezhda takımını konuk edecek.

28- Bayanlar voleybolda Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi gruplarında ilk maçlar oynanacak.

- Fenerbahçe Acıbadem, (C) Grubu'nda Burhan Felek TVF 50. Yıl Spor Salonu'nda Çek Cumhuriyeti temsilcisi Modranska Prostejov ile karşı karşıya gelecek.

- Vakıfbank Güneş Sigorta, (B) Grubu'nda Fransa'nın ASPTT Mulhouse takımına konuk olacak.

29- Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde Yeşilyurt ile Beylikdüzü, Yeşilyurt Spor Salonu'nda karşılaşacak.

30- Galatasaray Kulübü ve Galatasaray Store sponsorluğunda,engellilerin at ile terapisini amaçlayan "Atım Kanadım" projesinin sponsorluk imza töreni Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve Binicilik Federasyonu Başkanı Armağan Özgörkey'in katılımıyla Maslak Galatasaray Nevzat Özgörkey Binicilik Tesisleri'nde yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber